Прочитај ми чланак

ВКЦЗ: У блокади смо, крив је Шапић

0

CRVENA ZVEZDA-GALATASARAY-EUROCUP-SEASON 2012-2013

Председник Црвене звезде Виктор Јеленић рекао је да је рачун тог ватерполо клуба у блокади због менице спортског центра Милан Гале Мушкатировић (МГМ) због дуга.

Управа црвено-белих за то је оптужила председника општине Нови Београд Александра Шапића.

Јеленић је на конференцији за новинаре испричао историју настанка дуга и односа Шапића према клубу и оценио је да је пуштање менице „законски у реду“, али је додао да ће „јавност проценити да ли је људски и морално“.

Према његовим речима, Звезда је у јуну 2011. године почела да тренира у МГМ-у очекујући да ће имати „исте услове као Партизан или бар умањену цену тренинга“.

„Нама су, међутим, факсирали максималне цене и сакупио се велики дуг од 9,2 милиона динара. После тога смо прешли на 11. април и у септембру 2012. упутили захтев за репрограм дуга, али на то нисмо добили одговор“, рекао је Јеленић.

Први човек Звезде рекао је да је затражио састанак са својим бившим саиграчем из репрезентације Шапићем, на коме би се са, као председником општине, договорио о „нормалним ценама“.

„На том састанку се нисмо договорили, он није имао слуха за то. Рекао ми је да може да помогне само ако у]е у Црвену звезду и ако он поставља руководство. Ја сам му одговорио да смо ми почели пројекат и да ћемо ми бити пуковници или покојници. Поздравио сам се и отишао. Ми смо и у фебруару имали проблем са 11. априлом и за мало били избачени, али се све решило и након тога смо освојили и куп и првенство и Лигу шампиона“, рекао је Јеленић.

Он је казао да су се проблеми поново појавили када се одржавао избор за председника Ватерполо савеза Србије, на коме је Шапић био кандидат Партизана.

„Он ме је два дана после подношења кандидатуре назвао и рекао ми да ће он бити против Звезде ако ми будемо против њега. Нисам знао шта да му одговорим, нисам знао шта је хтео да каже. Звезда је после тога подржала Зорана Бабића (који је изабран за председника). Сада смо дошли до тога да нам је поднета пријава, а већ сутрадан донето решење о пуштању менице“, рекао је Јеленић.

Он је казао да је Звезда желела да реши проблем са МГМ-ом тако што би поставила „балон“ над базеном, али да је управа тог спортског центра тражио да клуб плаћа закуп „рупе“ у којој се тренирало.

Директор Звезде Игор Милојевић казао је да је разочаран односом директора МГМ-а Бранислава Крекића.

„Он се није удостојио да разговара са представницима клуба. Доктор Шапић би требало да се погледа у огледало. Ово је његово масло и нема везе са Браниславом Крекићем. Нама није пружена шанса да репрограмирамо дуг“, рекао је Милојевић.

 

(Бета, Б92)