Прочитај ми чланак

ВИЛАНДЕР: Кога брига за Ника Кирјоса?

0

Матс Виландер поручује да Новак Ђоковић не треба уопште да размишља о “пецкању” младог Аустралијанца Ника Кирјиоса, већ да се фокусира искључиво на терен.

„Кога брига за Кирјиоса? Убеђен сам да Новак уопште и не обраћа пажњу на то што Ник говори. Барем би такав био мој став да сам на Ђоковићевом месту, не би ме уопште занимало шта он прича. Са друге стране, Новак је први на свету, на челу је АТП листе, осваја турнире и доминира. У таквој ситуацији неће сви да се сложе са тобом у свему што радите, нити ће сви да вас воле. То је нормално. Ђоковић зна како са тим да се носи“, каже Виландер.

Foto: EPA/ATIENZA

Звезда “Еуроспорта” не воли прогнозе, али истиче да највеће шансе да се домогну финала имају Новак и Федерер.

„Јако је тешко погађати ко ће бити у финалу, пре турнира. Новак је први фаворит. Уз њега, ту је и Роџер. Дајем им предност у односу на Рафу Надала. Али, сазнаћемо много више после два или три меча. Сада не знам ни јесу ли сви скроз здрави. Знам да је Федерер играо Хале. У сваком случају, очекујем да Ђоковић буде одличан, као и сваки пут до сада на Вимблдону. Сигуран сам да ће бити у топ форми, и да долази по титулу. Новак је тај који се пита на терен“.

Ролан Гарос ни у ком случају неће оставити трага на Ђоковићу, додаје Виландер.

„Новак је играо одлично на Ролан Гаросу, али му је фалило среће. Било је толико ветровито, то га је омело, и вероватно фрустрирало. Испустио је прилику да повеже слемове, шанса је отишла у неповрат, али уверен сам да то неће да утиче на његово издање на Вимблдону. Ово је нови гренд слем, такмичење које Новак воли, и биће на правом нивоу. Спреман је, и биће га јако, јако тешко победити“, каже Матс.

Одлука Ђоковића да не игра припремне турнире пред Вимблдон не изненађује Виландера.

„То што није играо званичне мечеве на трави верујем да ће лоше да утиче на Новака. Прошле године је играо у Истборну и на Квинсу, ако се не варам. Освојио је овај слем толико пута. Трава је у првој седмици као на хард корту. Зна Ђоковић како се треба припремити, када се одмарати, и не бих никада доводио у питање његов систем припреме“.

Од играча који могу да угрозе фаворите списак спада на свега пар имена, каже Виландер.

„Кевин Андерсон, Џон Изнер су тенисери који могу да буду опасни због јаког сервиса. Али, опет, јако је тешко рећи, зависи од времена, услова за игру, стања терена, много фактора. Има и млађих који су квалитетни, али на трави Качанов или Циципас немају потребно искуство. Можда на другим подлогама, али на трави немају много шанси против Новака“, истиче Виландер.

Виландер не би имао ништа против да га Ђоковић једног дана замени на месту коментатора “Еуроспорта”.

„Волео бих да Новак задржи исту страст према тенису, као што је држимо Мекинро и ја, на пример. Било би супер да Новак, Роџер и Рафа не нестану са сцене када заврше играчку каријеру, већ да остану у овом спорту, и било би сјајно да Ђоковић настави каријеру на “Еуроспорту“, закључује Виландер.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!