Прочитај ми чланак

ВИКТОР ЈУНAК ДAНA: Троицки од 0:2 стигао до 3:2 и другог кола на УС Опену

0

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло УС Опена пошто је после великог преокрета савладао Раду Aлбота из Молдавије са 3:2 (5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6(5)).

troicki glava

Троицки ће у другом колу играти против Џареда Доналдсона из СAД који је сензационално избацио 12. носиоца Белгијанца Давида Гофина са 3:1 (4:6, 7:5, 6:4, 6:0).

Много узбуђења, прави маратон за уживање публике са срећним крајем за нашег тенисера. Побегао је са ивице пораза, дошао на корак до тријумфа, испустио две меч лопте, али не и трећу за велико славље после невероватна четири и по сата игре!

Чак пет брејкова виђено је у првом сету, што и није баш обично за мушки тенис, три су припала Молдавцу, 97. на свету, који је грабио ка изненађењу.

Потпуно је диктирао ритам на њујоршком бетону и гурао Виктора ка амбису. У другом гему другог сета имао је четири везане шансе да му одузме сервис, што је на крају и успео, а ту предност је сачувао до краја.

Тада је било јасно да је Троицком било потребно чудо које је и направио! Сигурно један од највећих преокрета у његовој каријери…

Он је био тај који је почео много боље да удара лоптицу, преузео је контролу и заиграо много боље, па су виђена два врло слична сета. Направи брејк, па га испусти и онда на сервис ривала продужи меч.

Одмах је направио и брејк, који је Aлбот вратио да смањи на 3:2, али је наш тенисер био бољи у кључним тренуцима и са 6:4 наставио борбу за друго коло.

Она се тек тада и закувала. Виктор је прву шансу уграбио да на сервис ривала поведе са 3:1, потом је спасао три брејк лопте, да би молдавски тенисер ипак дошао до брејка за 4:3.

Да не буде тај-брејка побринуо се Троицки који је као и у претходном сету брејком опстао у мечу. И онда невероватна тај-брејка драма у петом сету.

Чинило се да ће све бити већ виђено. Брејк за 3:1, Aлбот на исти начин смањује на 4:3 и затим је Виктор при вођству са 6:5 испустио две меч лопте и дозволио ривалу да се извуче. Само на кратко, за нови шокантан преокрет.

Повео је Молдавац са 0:4, а онда магија нашег тенисера, узео је седам од наредних осам поена за пласман у друго коло УС Опена!