Прочитај ми чланак

Ђоковић поцепао мајицу: „Људи су глупи, све у тенису је намештено!“ ВИДЕО

0

Новак Ђоковић звезда је новог видео снимка који је објавио ATP Tour на свом ЈуТјуб каналу, а у ком су послате неке врло јаке поруке.

Видео почиње тако што је Новак Ђоковић у тоалету цепа мајицу, уз урлик, а на крају је баца на под. Затим Енди Мари даје врло „озбиљну“ изјаву да је све у тенису намештено, као и да су „људи глупи и да ће ‘прогутати’ све што им се понуди“. Затим реч узима Србин, који је представљен као глумац Берт Кричли, који глупи Ђоковића.

„Део сам ове емисије већ 16, 17 година или АТП сезона, како их ми зовемо. Нешто што покушавам да урадим са овим ликом Новака Ђоковића у серији нису само игре и достигнућа, већ да направим посебан лик, посебну личност. Покушавам да се људи вежу за њега, да направим истину о њему. Шта он мисли, шта осећа, шта га мотивише… да је права особа. Није лако, али ради посао“, рекао је Ђоковић.

А на вестима на страници ATP Tour-a иде следећи чланак:

Мислите да је Новак Ђоковић стваран? Размислите још једном!

Сазнајте више о глумцу који игра светски број 1. 

Ако сте мислили да је тениска каријера Новака Ђоковића сувише добра да би била истинита, испоставило се да сте били у праву. Све је намештено. Ништа од тога није стварно! Он је само (веома добро плаћен) глумац у ‘The Tour: A Reality Show’. ATP Tour је данас обелоданио да је глобално тениско коло један велики ТВ представа.

Блесави сте што верујете да било који играч може да освоји 24 Grand Slam-ова и 40 ATP Masters 1000 титула.  ‘Новаково ‘ право име је Берт Кричли, који је као шестогодишњак имао један сан: да постане један од најбољих скијаша на свету. Ништа није учинило Кричлија срећнијим од скијања на падинама његове локалне планине. Многа деца се боре да стоје усправно на својим скијама без помоћи у младости.

Али Берт није био обичан дечак. Али још као тинејђер, Кричли се појавио предодређен за звезду на глобалној сцени. Нико његових година није показао исту неустрашивост као када се спушташ низ  низ планину.

Са скија, Кричлијева допадљива личност учинила га је центром скоро сваке просторије у којој би се нашао. Његове шале су насмејале све. Победио или изгубио трку, увек је налазио начин да насмеје своје пријатеље и такмичаре својим шалама.

Све се променило када је имао 19 година. Кричли је победио у трци на северу Италије када му је непознато лице пришло. „Младићу , моје име је Пит Смит и ја сам телевизијски продуцент“, рекао је он. „Као што се тркате на планини, мислим да можете да достигнете нове нивое славе широм света. Да ли сте икада раније играли тенис?“

Десило се да је Кричлију, док је био најбољи на скијама, одрастао играјући тенис два пута недељно под туторством Марије Илић, једног од најпознатијих тренера на свету. Она је две деценије раније помогла Јелени Јокић да освоји Grand Slam титулу.

Смит је Кричлију нудио прилику да глуми српског играча у успону Новака Ђоковића у новој серији „ATP Tour: This Is Tennis“, која је требало да се емитује широм планете.

Колико год да је Кричли уживао у провлачећи се кроз снег, поверовао у немогуће и одважио се. Скоро две деценије касније, један је од најпознатијих глумаца на планети.

„Део сам овог пројекта 16, 17 година или ATP сезона, како их зовемо“, рекао је Кричли. „Нешто што заиста покушавам да евоцирам са тим Новаковим ликом није само учинак и достигнућа, већ мало више суштина. Мало више личности.“

Продуценти серије су годинама развијали Ђоковићев лик од члана пратеће поставе до своје највеће звезде. Кричли је освојио осам Емија за свој приказ непоновљивог конкурента.

Ђоковић је био доминантна сила на терену, скоро једнако командујући као Кричлијев учинак на екрану. Навијачи који закажу своје дане око пројекта, воле начин на који сваке сезоне гради нове слојеве на Ђоковићевом лику.

„Трудим се да се људи обраћају љему“, рекао је Кричли. „Желим да донесем истину Новаку.  О чему размишља? Шта осећа? Шта би га мотивисало да је стварна особа?“

Кричли је недавно почео кроз глуму да приказује његов карактер. Ђоковић носи срце на рукаву, а после најтежих мечева познато је да поцепа мајицу како би показао колико му победа значи. Тако је недавно Кричли почео да се удаљава од сета и улази у издвојени тоалет како би вежбао цепање мајице и улазак у зону.

„Није лако“, рекао је Кричли. „Али функционише.“

Оригинални текст: Think Novak Djokovic is real? Think again! | ATP Tour | Tennis

Овај текст и снимак су наравно све у домену добре шале, а снимак је изазвао пуно позитивних коментара.