Прочитај ми чланак

Видић: Пикси и стручни штаб Србију коштали за две године 16 милиона евра

0

Немања Видић, бивши капитен Манчестер Јунајтеда, говорио је за НИН о стању у српском фудбалу и изнео невероватну информацију да је ФСС дао Драгану Стојковићу Пиксију и његовом стручном штабу 16 милиона евра за само две године.

Немања Видић тврди да осам милиона евра годишње грађане кошта боравак Драгана Стојковића Пиксија на клупи репрезентације Србије.

– Пошто сам ја члан Скупштине, имам приступ информацијама колико се новца троши у Савезу. Дошао сам до податка да је у задње две године за селектора и његов стручни штаб потрошено 16 милиона евра. То је осам милиона евра годишње – рекао је Немања Видић.

Сходно претходној информацији поставља се логично питање зашто се даје толики новац селектору и његовом стручном штабу.

– Да ли је у реду трошити толики новац ако видимо да смо ми млада репрезентација која нема толики извор прихода, да дајемо за селектора и за њего стручни штаб толико новца? За две године 16 милиона евра – истакао је Видић и додао да је то огроман новац.

Видић је потом још једном скренуо пажњу да се у ФСС-у ништа не ради системски, јер уколико је дат толики новац за тренере који су радили у Јапану и Кини, колико би онда ФСС требало да да уколико репрезентацију води неки од тренера који је радио у најјачим фудбалским лигама на свету.

– Овде не улазим у квалитете Пиксија. Говорим само системски, ако ћемо доводити тренере који раде и у Кини и у Јапану и плаћати толики новац за њих, шта ћемо када буде Драган Стојковић одлазио и треба да доведемо неког тренера који је већ био тренер у лигама „петице“ – запитао се наш прослављени фудбалер.