Прочитај ми чланак

Раде Богдановић одговорио Пиксију: Сети се језера у Македонији, љубавница и…

0

Раде Богдановић, некадашњи фудбалер Атлетико Мадрида и Вердера, а сада чести фудбалски аналитичар на РТС-у, познат је по томе да се никада не либи да каже оно што му је на уму, отворено, без икаквог увијања, па његове изјаве често привуку огромну пажњу јавности.

У једном интервјуу Богдановић је истакао да је запрепашћен сазнањем да је месечна плата селактора Србије Драгана Стојковића Пиксија наводно 120.000 евра, упркос томе што је на Мундијалу у Катару наша репрезентација доживела дебакл и тешком муком изборила пласман на Европско првенство.

Приликом гостовања на „К1“ водитељка је замолила селектора Стојковића да прокоментарише прозивке Радета Богдановића, а Пикси је зачуђено питао:

„Ко је тај?“

Није се дуго чекао одговор Радета Богдановића…

„Пошто је Пикси рекао да не зна ко сам, ја ћу се представити. Родом сам из Сарајева, од оца Слободана и мајке Наде. Рођен у општини Ново Сарајево, пореклом из села Тилава“ рекао је Богдановић у разговору за ТВ Уна.

Затим је испричао када је упознао Пиксија.

„Пошто је рекао да ме не познаје, ја ћу му рећи како ме познаје. Месец дана пре него што је побегао из Србије, дошао је у Македонију, на Дојранско језеро да полаже профи лиценцу како би отишао у Јапан да буде тренер. Полагао је по скраћеној и привилегованој процедури, а ја сам игром случаја био полазник тренерске струке. Има један детаљ који могу да повежем у том времену како функционише Фудбалски савез Србије и како се добијају лиценце“, каже Богдановић и додаје:

„Велика је Србија, али много мала да би се организовала школа у Србији, па су отишли у Македонију. Њих 6-7 тренера и 3-4 љубавнице. Били смо доле на том језеру и тада је дошао Пикси. Био је смештен преко пута моје собе. Тај дан када је дошао отишао је да се тушира. Нико му није рекао да немамо воде преко дана јер је рестрикција. Онда Пикси излази из собе, пешкир око струка, на глави му пена од шампона, једно око затворено, на дрго шкиљи и пита ме: ‘Богдане, има ли топле воде’. Ја му кажем: ‘Пикси немамо топле воде, имамо рестрикцију од 8 до 6 увече, мораћеш хладном да се тушираш’. Врло добро знам да он мене зна. А онда је добио лиценцу по скраћеној процедури. Ментора је сам одабрао, био је из Француске. Није да да му ментор буде човек кога су звали „Свиња“. Тако да мислим да он мене познаје“, поручио је Богдановић.