Прочитај ми чланак

ВЕЧЕРАС „ОРЛОВИ“ против „дрим тима“ за злато!

0

Кошаркашка репрезентација Србије бориће се од 20.45 часова са репрезентацијом САД за златну медаљу!

Фото: ФИБА

Фото: ФИБА

Противник „орлова“ у Бразилу није доживео нити један пораз, а у групној фази такмичења био је бољи од Србије. Меч можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, као и на лајв стриму на порталу РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ.

Фото: ФИБА

Фото: ФИБА

Овогодишњи тим САД по свом играчком саставу није ни близу оригиналног „дрим тима“ из 1992. године, aли у досадашњем делу такмичења није претрпео нити један пораз. Убедљиво су добили скоро све мечеве, чини се и без превише труда. Ипак Американци нису ни непобедиви.

У првом мечу ова два тима, у групној фази, наши репрезентативци поражени су у четвртом колу А групе Олимпијског турнира у неизвесној завршници од највећег фаворита такмичења, селекције САД, резултатом 94:91. Наши кошаркаши су одиграли одличну утакмицу у којој су 35 минута били потпуно равноправан ривал америчком тиму, а продужетак Србији у последњој секунди могао је да донесе Богдан Богдановић, али је, нажалост, промашио шут за три поена.

Фото: ФИБА

Фото: ФИБА

„Играћемо своју игру и трудити се да дамо све на терену и видећемо да ли ће то бити довољно за огромну сензацију“, рекао је капитен „орлова“ Милош Теодосић и додао да се сећа утакмица против САД у финалу Олимпијских игара у Атланти 1996. године, као и великог тријумфа на Светском првенству 2002.

Фото: ФИБА

Фото: ФИБА

Никола Јокић очекује да његова екипа растерећено уђе у финални дуел са селекцијом САД, и верује да има шансу да победи актуелног шампиона ако прикаже тимску игру.

„Финале Олимпијских игара је велика ствар. Нема умора, не знам како је то могуће. Једва чекамо финале против САД, видећемо како ће бити. Кидамо један за другог, погледајте како играмо одбрану. Има грешака, али када један погреши сви покушавају то да поправе. То нас краси, тимски дух и тимска одбрана. У меч идемо растерећено са жељом за победом“, рекао је Јокић.

Кошаркаши Србије играју од 20.45 против браниоца титуле САД у финалу олимпијског турнира.