Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛО: Хрвати опет бољи од ‘Делфина’ за финале Европа купа

0

Ватерполисти Србије нису успели да се пласирају у финале Европа купа, пошто су поражени од домаћина Хрватске са 8:7.

‘Делфини’ су у Ријеци били доминантни три четвртине, константно имали предност, али их је велики пад у последњим осам минута коштао места у финалу.

Олимпијски и европски шампиони испустили су вођство 4:1 са полувремена против домаћина и шансу за златну медаљу у премијерном такмичењу, јер је завршио као други у Б групи иза Хрватске.

Капитен Србије Филип Филиповић дао је три гола, два Душко Пијетловић, а три код Хрвата постигао је Лорен Фатовић и то два у тренуцима одлуке.

 

Србија – Хрватска 7:8 (3:1,1:0, 1:3, 2:4)

Базен Здравко Ћиро Ковачић. Гледалаца 1000. Судије: Гомез (Шпанија), Коломбо (Италија). Играч више: Србија 14 (5), Хрватска 12 (3).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, В.Рашовић, Драшовић, Ћук 1, Д.Пијетловић 2, Лазић, Алексић, Јакшић, Филиповић 3, Суботић, С.Рашовић, Б.Митровић. Селектор: Савић.
ХРВАТСКА: Бијач, Мацан, Фатовић 3, Лончар 1, Јоковић 1, Буљубашић, Вукичевић 2, Бенић, Врлић 1, Шетка, Гарсија, Марцелић. Селектор: Туцак

 

Србија је одлично почела меч и била је потпуно доминантна у првој четвртини после које је имала два гола предности (3:1). Два гола постигао је Филиповић, а у стрелце се уписао и Душко Пијетловић.

Одбрана Србије је била на високом нивоу и у другој деоници и није дозволила Хрватској да постигне гол. Поготком Душана Мандића изабраници Дејана Савића су отишли на плус три (4:1), али се у трећој четвртини све променило.

Погоцима Фатовића, Вукићевића и Врлића домаћа селекција је стигла до 5:4, да би Лончар на почетку последње четвртине донео Хрватској изједначење.

На нешто мање од шест минута пре краја меча Хрватска је голом Вукићевича преокренула резултат и стигла до првог водјства од почетка меча.

Хрватска је била боља у неизвесној завршници и није дозволила Србији да поново стигне до предности.

Екипи Дејана Савића остаје борба за бронзану медаљу, сутра од 19 сати, а ривал је највероватније Италија.

ИЗЈАВЕ

Дејан Савић је честитао Хрватској на победи:

– То је био векики спектакл, уживали су и они који се не разумеју у овај спорт. Први део смо обелеили игром и резултатом. После смо изгубили главу, контролу игре што Хрватска са брзим головима, пре свега из контре успева са се врати и на крају заслужено победи. Надам се да су сви уживали.

Душко Пијетловић:

. У суштини није била лоша утакмица. Они су уигтанији нама треба то посебно у затварању контри. Направили смо грешкекоје нам нису својствене. Кад будемио комплетни биће боље. Очекивано је овакво судјење, немамо шта да им замеримо тешко је и судити у оваквој атмосфери. Било је много боље него када су на другој страни Италијани. Когу да кажем да је било поштено а очекујем сутра много гору утакмицу.

Филип Филиповић:

– Очекивали смо да ће после наше добре игре и брзих голова судије узети ствар у своје руке. У принципу смо две четвртине били беспрекорни. Али када имате три поништена гола тешко је да се игра. У односу на Сплит јесте било боље. Ово је наш сада био најјачи састав. Морао је играч више да буде бољи код нас. Трећи пораз од Хрвата али се на то не обазирем. Честитам им лавовски су одрадили посао.Колико је заслужено то нека оцене други. Против Италијана ће бити много тешко, уосталом они кроје судбину светског ватерпола.