Прочитај ми чланак

Вакцинисан Агуеро који је позивао на вакцинацију деце хитно примљен у болницу

0

Како CNN извештава, Барселонин нападач Серхио Агуеро пребачен је у болницу на ‘кардиолошки преглед’ након што је на утакмици која је одиграна у суботу против Алавеса (1-1), овај нападач задобио болове у грудима и вртоглавицу.

33-годишњак је добио помоћ на терену након што је виђен како се држи за груди само неколико тренутака пре полувремена, а затим је замењен током паузе.

Лекари су се бринули за Агуера док је лежао на леђима, али је играч сам могао да напусти терен.

“Речено ми је да му се врти у глави. Управо сам сазнао да је одведен у болницу и не могу рећи много више док не сазнам,” То је после меча рекао привремени тренер Барселоне Серхи Бархуан.

 

Оно што се не наводи је то да је Агуеро један од истакнутих промотера вакцина против KОВИД-а 19 и да је сам ревакцинисан.

Један од његових последњих наступа у вакциналној промо кампањи говори о његовој посвећености у “борби” против коронавируса где упутио позив и деци да се вакцинишу: “Уради то за себе. Из одговорности. Због солидарности. За све. У Каталонији се могу вакцинисати сви људи старији од 12 година”


Клуб је потврдио да је Агуеро одведен у болницу ради прегледа срца у објави на друштвеним мрежама, али још није објавио резултате тог прегледа.

Агуеров бивши клуб Манчестер Сити објавио је поруку на Твитеру у којој жели без опоравак нападачу.

“Сви у Манчестер Ситију вам желе брз опоравак,” каже се. “Ми смо уз вас.”

Агуеро је први пут игра на Камп Ноу од његовог летњег преласка из клуба из Премијер лиге.

Нападач се опоравља од повреде док је Барселона лоше почела сезону.