• Почетна
  • СПОРТ
  • УПОЗНАЈТЕ АЛЕКСАНДРУ КРУНИЋ: Избацила сам Новака Ђоковића из собе
Прочитај ми чланак

УПОЗНАЈТЕ АЛЕКСАНДРУ КРУНИЋ: Избацила сам Новака Ђоковића из собе

0

aleksandra-krunic srpske teniserke

Када сам имала три године, моји баба и деда су ми донели пластични рекет и сунђерасту лоптицу. Била сам прилично активно дете, па сам са тим трчала унаоколо, ударала лоптицу и упропастила мајци цвеће, прича о почецима Крунићева.

Највећа сензација УС Опена који се тренутно игра у Њујорку свакако је српска тенисерка Александра Крунић. Млада нада српског тениса постала је интересантна медијима, па је тако открила и помало необичан детаљ да је другог дана турнира на Флешинг Медоузу избацила Новака Ђоковића из просторије где се припремала за наредни меч.

„Имам веома добар однос са осталим српским играчима на турниру. Најближа сам са Јеленом Јанковић, јер смо заједно играли у ФЕД купу и имамо неке заиста добре заједничке успомене. Морам да вам испричам актуелну причу. Ја сам другог дана турнира стварно морала да избацим Новака Ђоковића из просторије где сам се припремала за меч. Очекивао ме меч против Медисон Киз, а он је био ту и било је помало непријатно. Видела сам га данас у теретани и ми смо се смејали због те ситуације. Рекао ми је да могу да га избацим сваки пут ако ће ми то помоћи да победим у неком мечу. Сви српски играчи се међусобно веома подржавају“, рекла је Александра Крунић.

Истог дана ову анегдоту потврдио је и најбољи тенисер света, уз неизбежан смех.

„Да, то је истина! Шалили смо се на рачун те приче. Знао сам да је Александра требала да буде у једној од шест просторија поред теретане како би са физиотерапеутом урадила припрему за меч. Дакле, отишао сам у прву просторију и оставио врата широм отворена, у случају да она или њен тим желе да истористе ту собу. Било је смешно. Александра убудуће може да ме избаци сваки пут, докле год наставља да побеђује после тога. То је наша амајлија“, рекао је Новак Ђоковић.

Говорећи о себи Крунићева је открила неке детаље из живота.

„Рођена сам у Москви, где су се моји родитељи преселили како би мој отац завршио Универзитет. Имам млађу сестру Анастасију, која има 17 година. Моји родитељи Ивана и Бранислав раде у електроиндустрији. Завршила сам школу у Москви, потом се преселила у Словачку где сам тренирала годину и по дана. Прошле године сам стигла у Србију. И даље сматрам да је Москва мој град, али цео мој тим чине Срби, имам фамилију ту, тако да се осећам као код куће у Србији. Живим са бабом и дедом. Када сам имала три године, моји баба и деда су ми донели пластични рекет и сунђерасту лоптицу. Била сам прилично активно дете, па сам са тим трчала унаоколо, ударала лоптицу и упропастила мајци цвеће. У крају је била школа тениса, где је био сам један тренер, и тамо сам почела.“

Када је реч о тениским идолима Крунићева је споменула Јелену Јанковић.

„Док сам одрастала волела сам да гледам Мери Пирс и Ким Клајстерс. Од садашњих играчица издвојила бих Јелену Јанковић, дивим се њеном духу. Увек ми је пружала подршку и од ње сам научила да никад не треба одустајати. Такође, волим да гледам Агу Радванску, она игра паметно“.

О циљевима у каријери каже:

„Мој краткорочни циљ је да доспем у главни жреб Аустралијан опена, а дугорочни да будем у 50 најбољих играчица на свету.“

Крунићева, која је на турнир стигла као 143. тенисерка света, ће у осмини финала последњег грен слема сезоне играти против Викторије Азаренке. Двадесетједногодишња Крунић до сада је у каријери зарадила 409 поена за WТА исту, а три победе на њујоршком грен слему донеле су јој 280 поена, што јој обезбеђује улазак у 100 најбољих тенисерки света.

(Курир)