Прочитај ми чланак

Туча у Мађарској: Делије пребиле Чедoмира Јовановића!

0

delije_1989(Курир)
Уочи ватерполо утакмице између Црвене звезде и Сегеда у Сегедину, лидера ЛДП Чедомира Јовановића напала је група „делија“. Како Курир сазнаје, напад се десио на једном од сегединских сплавова.

– У ресторану-сплаву седело је око 100 Звездиних навијача. Дошли су да једу и све је у почетку било у најбољем реду. Онда се појавио Чеда са женом, Јеленом Јовановић, и неком њеном пријатељицом. Ушао је у ресторан са обезбеђењем и, чим су га видели, један „делија“ му је пришао и рекао: „Чедо, види, овде ниси добродошао. Иди у неки други ресторан, да не правимо проблеме без разлога“.

Према првој верзији лидер ЛДП и његови телохранитељи задобили су озбиљне повреде. ЛДП је потврдио да је до инцидента у Сегедину дошло, међутим они су испричали Куриру своју верзију догађаја.

– Чедомир Јовановић је са супругом Јеленом, пријатељем и пријатељицом пре почетка утакмице отишао у ресторан на ручак. Тамо се налазила већа група „делија“. Већина њих је поздравила брачни пар Јовановић, али је група од њих двадесетак почела да вређа, а затим је и физички напала Јовановиће и њихове пријатеље. Чеда је успео да заштити супругу и себе, али је, нажалост, његов пријатељ задобио повреде. Теже последице спречили су управо навијачи Црвене звезде – истичу у ЛДП и додају да Јовановић у Сегедину није био са обезбеђењем.

Томашевић: Немам коментар

– Први пут чујем од вас да се десио напад. Немам коментар, јер не смем да дајем изјаве без одобрења директора полиције Милорада Вељовића и министра Ивице Дачића – рекао је Зоран Томашевић, начелник Управе за обезбеђење одређених личности и објеката.

Заобишао амбасаду

У Министарству спољних послова рекли су нам да се Чедомир Јовановић није обраћао нашој амбасади у Мађарској и да није присуствовао утакмици.- Јовановић је у поподневним часовима напустио Мађарску и вратио се у Србију – рекли су у министарству.

Јовановић је данас боравио у Сегедину, где су ватерполисти Звезде играли први меч четвртфинала Лиге шампиона против домаћег Сегеда. Да цео напад буде апсурднији, Чедомир Јовановић је посредно један од донатора Ватерполо клуба Црвена звезда, будући да је један од спонзора клуба компанија „Фиделинка“, коју је у закуп узела његова супруга Јелена.