Прочитај ми чланак

Туча: Навијачи Новог Пазара напали полицију (Видео)

0

novog-pazara-napali-policiju-1370775267-322949Навијачи Новог Пазара сукобили су се са полицијом пола сата по завршетку утакмице са екипом Мораве у Великој Плани.

(Танјуг, Курир)
Пазарци су започели тучу са полицијом пола сата по завршетку меча када је домаћа публика већ
напустила дворану.

Морава је у оквиру 12. кола мини прве лиге Србије славила са 28:21.

Рукометни клуб Морава је саопштио да дивљање гостујућих навијача није проузроковано никаквим провокацијама.

„Током утакмице било је неизбежних навијачких прозивки са обе стране, не у већој мери него што је то уобичајно, а никаквог помињања паљења џамија и вређања на националној основи није било, што се лако може проверити прегледом снимка утакмице који поседује делегат меча, Фабијан Мартон. Однос играча двеју екипа на терену био је потпуно у духу фер-плеја, а рукометаши Пазара испраћени су аплаузом од стране коректне плањанске публике.

Чак су навијачи Мораве на недоличне гестикулације и повике гостујућих присталица непосредно по завршетку меча одговорили ироничним аплаузом, а не истом мером, што је неретко случај.

Интересовање локалног спортског аудиторијума за овај догађај био је огроман, те је долазак гостујућих навијача био на уштрб стотинак људи колико је остало испред хале, што довољно говори о озбиљности безбедносних мера домаћина, као и присуство великог броја полицајаца.

Разумемо да поражени има право на незадовољство, али тврдња да је инцидент проузрокован провокацијама и вређањем од стране домаће публике најблаже речено не одговара истини“, наводи се између осталог у саопштењу РК Морава.