Прочитај ми чланак

Троицки можда може да буде помилован?

0

Viktor-Troicki

Српски тенисер Виктор Троицки појавиће се 9. октобра пред Међународним судом за арбитражу у спорту у Лозани поводом његове желбе на одлуку Међународне тениске федерације да га суспендује на 18 месеци због кршења антидопинг правилника.

„Осећам олакшање јер коначно имамо датум. Ово је био веома дуг период чекања и трудио сам се да останем фокусиран и наставим са тренинзима“, рекао је Троицки.

Он је додао да је веома емотивно доживео пласман тениске репрезентације Србије у финале Дејвис купа, посебно одлучујућу победу Јанка Типсарвића у мечу против Вашека Поспишила.

Троицки због суспензије није могао да у Арени прати дуел против Канаде.

„Био сам пресрећан због мојих другова који желе да се што пре вратим у репрезентацију. Они су на првом месту сјајне особе, а затим и играчи. Када је Јанко посветио победу мени и Новак узео микрофон и рекао моје име, почео сам да плачем као никада до сада у животу“, рекао је Ттроицки.

Он је нагласио да суђењу у Лозани чека са великим самопоуздањем.

„Имам потпуно поверење у судије. Надам се да ће одлучити праведно и да ће их у томе руководити само истина. Не могу ни да помислим на другачији исход суђења“, рекао је Троицки.

Он је наглаисо да је први тенисер света Новак Ђоковић први потписник захтева висе од 50 елитних тенисера за увођење нових правила у систем антидопинг контроле.
„Играчи захтевају да главни супервизор АТП турнира убудуће буде позван да дође у контролну антидопинг станицу, уколико искрсне неки проблем.“, рекао је Троицки.

Троицки је суспендован јер на Мастерсу у Монте Карлу у априлу ове године није дао узорак крви.

(Танјуг)