Прочитај ми чланак

Тријумфална победа Новака у Монте Карлу

0

Новак Ђоковић победио је у другом колу мастерса у Монте Карлу Јаника Синера 2:0 (6:4, 6:2) на првом мечу после Аустралијан опена. Филип Крајиновић је почистио Аргентинца Лодера 2:0 (6:0, 6:3) и пласирао се такође у треће коло.

Новак Ђоковић се вратио први пут на терен после освајања Аустралијан опена у фебруару и на старту турнира мастерса у Монте Карлу показао да је добро залечио повреду трбушног зида и да је у солидној форми.

Италијан Синер је направио први брејк на стару меча, али Новак је одмах узвратио, изједначио на 2:2 и затим уз разноврсну игру, погађајући линије повео 5:2.

Синер је у осмом гему све чинио да се врати у сет, имао је пет гем лопти и некако је смањио на 5:3. Новак је сервирао веома добро у другом делу сета имао је 30:0, а онда је ко зна о чему размишљао и Синер је направио брејк за потпуни повратак у меч 4:5. Међутим, Новак није дозволио неизвесност и врејком је освојио први сет 6:4.

У другом сету виђена је другачија слика, Новак је држао свој сервис, Синер је изгубио свој у четвртом гему па је Новак повео поново 5:2 и онда додао папучицу гаса како би се меч завршио 6:2. Новак је остварио десету узастопну победу у 2021. и у наредном колу чека победника дуела Хуркач-Еванс.

У исто време Филип Крајиновић игра против Аргентинца Хуана Лондера и то изванредно јер је добио први сет 6:0 за 24 минута игре! Крајиновић је доминирао и у другом сету иако је изгубио свој сервис. Узвратио је са два брејка и славио 6:3. У трећем колу, Крајиновић ће играти против Фабија Фоњинија који је после Миомира Кецмановића са 2:0 избацио и Томпсона.