Прочитај ми чланак

Тренер Рубина: Јагодина боља од Партизана!

0

Trening-FK-Rubin-iz-Kazanja-4

(Телеграф.рс)
Фудбалери Јагодине имају најтежи задатак од свих српских екипа, њихов ривал у другом колу квалификација за Лигу Европе је Рубин из Казања, добар знанац Партизана против којег је забележио победу и реми прошле године у групној фази овог такмичења.

Јагодинци су домаћини у првом мечу и у четвртак од 20 сати покушаће да дођу до подвига и стекну предност пред реванш у Русији.

Тренер Рубина Курбан Бердијев рекао је да је пријатно изненађен игром Јагодине.

– Јагодина и Партизан имају сличан стил игре, али Јагодина је боља организационо како у нападу, тако и у одбрани. Изненађен сам. Немам пуно података, али оно што сам видео је да се ради о искусној и организованој екипи која има пуно високих играча и опасна је из прекида – изјавио је Бердијев, који је допутовао са најјачим саставом у Јагодину.

Фото: ТелеграфФото: Телеграф
На питање који је циљ Рубина у овој утакмици, Бердијев је одговорио:

– Идемо из утакмице у утакмицу и видећемо шта ће бити. Очекујем позитиван резултат у мечу са Јагодином – рекао је тренер Рубина, не прецизирајући на шта тачно мисли. Бердијев је, иначе, познат по томе да се не одваја од бројанице и каже да се без ње осећа непријатно.

Роман Шаронов, капитен Рубина, оценио је да он и саиграчи поштују сваки тим и да су српски фудбалери за поштовање.

– Српски играчи који су играли у руском шампионату и који и даље играју, веома су квалитетни. Имам високо мишљење о српским фудбалерима – како онима који играју у иностранству, тако и о онима у Србији. Поштујемо сваки тим против којег играмо, па тако и Јагодину. Даћемо свој максимум на терену и надам се добром резултату – истакао је Шаронов.