Прочитај ми чланак

Трајковић: Шериф је нека друга прича

0

fk-vojvodina-trajkovic

(Вечерње новости)

Вождовац је у архиви, све снаге усмерене ка Шерифу. Фудбалери Војводине у четвртак на свом “Карађорђу” (20.30) дочекују представника Молдавије у плеј-офу за пласман у Лигу Европе. А та европска рапсодија (пет победа и реми) није потврђена на домаћим теренима (два ремија), па ни атмосфера пред изузетно значајан дуел није на жељеном нивоу.

– Нисмо роботи да можемо да будемо безгрешни и да играмо добро као на траци – каже Бранислав Трајковић, штопер Новосађана. – Против Доњег Срема пружили смо добру партију, приказали игру са много шанси, чак 27 шутева на гол гостију упутили, али није нам се дало. На Вождовцу, међутим, нисмо били добри, али смо некако знали да је и то морало једном да се деси. Иначе, не би било занимљиво. Зато је потребно што пре да се окренемо наредном дуелу са Шерифом.

Узданица новосадске одбране респектује Молдавце и најављује тешке и неизвесне мечеве, без обзира на то што Војводина у последњој рунди квалификација има најмање атрактивног ривала. Чињеницу да је Шериф у шампионату Молдавије минулог викенда забележио победу од 5:0 не узима као отежавају околност.

– Можда су се испуцали? Шалу на страну, сматрам да висока победа ривала који нам долази у четвртак не би требало да нас брине нити да се оптерећујемо тим подацима. Лопта је округла, знамо наше вредности и оно што можемо. Најважније је да одиграмо добар меч, да покажемо вољу, хтење и борбеност и проблема не би смело да буде. Шериф је сасвим друга прича, зна се колики је улог – закључио је Трајковић.

Фудбалери Војводине ће, као што је то постала пракса, и пред меч са Шерифом дружити са навијачима у центру грда. Вечерас од 18.00 до 22.00, у оквиру акције “Са Вошом у Европу”, Змај Јовина улица биће у знаку новосадског суперлигаша, а “Воша бус” са фудбалерима и члановима стручног штаба у центар стиже око 20.30.

ГРАДОНАЧЕЛНИК

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима ће данас посетити стадион “Карађорђе” и погледати како напредују радови на реконструкцији, по којима би требало да буду испуњени високи захтеви УЕФА. Пред викенд, челници Војводине, Балша Буторовић, Матеја Кежман и Душко Влаовић, били су гости у Градској кући, где се разговарало о подршци Новог Сада суперлигашу на међународном плану.