Прочитај ми чланак

ТОНЧЕВ: Смештају ми сукоб с Данилом Вучићем

0

Очевици кажу да је Ивица Тончев имао вербални сукоб са Данилом Вучићем због фудбала, а за првог човека нишког Радничког то је "ноторна лаж уперена против њега због добрих резултата остварених у клубу с 'Чаира'".

Минулог понедељка Рад и Раднички су одиграли су једну наизглед обичну суперлигашку утакмицу. Победили су гости 1:0, виђен је тај гол, један црвени картон, притисак домаћина да изједначи до краја утакмице… Оно што није виђено, а сведоци тврде да се десило јесте препуцавање Тончева и младог Вучића и то због вређања Славише Кокезе, председника ФСС.

Гости из Ниша који су били у ложи реаговали су бурно на неке судијске одлуке, упућен је низ увреда на рачун првог човека ФСС, па је Вучић стао у његову одбрану. Препуцавање се убрзо смирило, а гости задовољни победом “спустили су лопту” и пружили на крају меча руку сину председника државе.

Ивица Тончев тврди у разговору за Нова.рс да сукоба није било.

“Не, не, не, то је ноторна лаж”, рекао је Тончев на почетку разговора.

Кога сте наљутили па вас увлачи онда у такве причу?

“Тај који вам је рекао да се то догодило… Одмах избришите његов број из именика. Тај хоће да радите за њега”.

Значи све је било у реду на Бањици?

“Да, утакмица је била добра, коректна, атмосфера је била пријатељска од првог до последњег минута. На утакмици је било полиције, редара, па ваљда би то још неко видео да се десило”.

Онда вероватно нико из вашег окружења није спомињао ни председника ФСС?

“Не, не, не желим тиме да се бавим”.

Откуд одједном тензија између вас и Кокезе, има ли то везе с причом да сте заинтересовани да будете председник ФСС?

“Кокеза је председник ФСС. И да желим и да не желим, зна се процедура. Могу ја да желим не знам шта, али зна се редослед потеза. Само на изборима може да се мења, а њих сада нема”.

Неко ипак не мисли тако, па вас спомиње у негативном контексту?

“Можда је неко препознао опасност, па покушава да ме криминализује. То су њихове ствари, нећу тиме да се бавим. Пре него што сам дошао у Раднички клуб је дуговао 4,5 милиона евра. Сада нема дуга, плате стижу у секунд. Можда се неко плаши наших резултата рада”, закључио је Тончев.

Тончев је, иначе, недавно кажњен са 300.000 динара и четири месеца супензије јер је током утакмице са Јовором вређао судију Срђана Јовановића, делегата и Славишу Кокезу, председника ФСС, али је уложио жалбу на одлуку Дисциплинске комисије.

Занимљив детаљ из овог случаја јесте и тај да је допунски извештај делегата са утакмице Јавор – Раднички, Зорана Трајановског, јавно објављен.

Тончев је почетком новембра за Нова.рс рекао да је на утакмици био у својству гледаоца и прокоментарисао цео случај.

“Самим тим што је званични документ изашао из Фудбалског савеза Србије и то што је неко тенденциозно урадио показује шта је циљ. Ја немам било какав коментар и нећу да коментаришем такве ствари. Ја сам био као гледалац на утакмици… Питам се да ли је делегат написао да је клупа Радничког нападана, бацањем пикаваца, бацањем свега? Ми не желимо да спекулишемо, не интересује нас, нека ФСС ради свој посао, ми ћемо да гледамо фудбал”, истакао је тада Тончев.