Прочитај ми чланак

„То нема цену“: Јавио се дечак коме је Ноле дао рекет

0

Сјајно мушко финале на Ролан Гаросу обележило је неколико тренутака. Док је Циципас био у налету снаге, Новак Ђоковић је добио силну подршку из првог реда трибина. Био је то Матео, мексички дечак, који је бодрио Нолета и кад му није ишло.

Наш ас се вратио у меч после мале паузе у свлачионици и победио Грка са 3:2 у невероватном преокрету. После меча Ђоковић је малишану поклонио рекет, а та слика је обишла свет. Када се сазнало да је дечак Мексиканац, то је изазвало велику пометњу.

– Нисам знао да ме Ђоковић слуша, био сам изненађен што ме је уопште чуо – почео је Матео причу за Имаген Депортес.

– Све је почело на полуфиналу против Надала на које сам био позван. Давао сам му и тада савете, поруке мотивације, говорио му је ствари попут „Ти то можеш“, „Није ништа страшно“, „Добра стратегија, настави тако…“ и мотивисао сам га да настави тако. То сам говорио на енглеском. Ја сам мислио да ме не чује, али на моје изненађење на крају сам осетио да ме чује.

Матео је истакао да није одустајао од подршке Новаку, иако је мислио да ће веома тешко да добије Надала.

– За мене је деловало скоро немогуће, јер Надал је краљ шљаке. Чинило ми се веома тешко, али сам наставио да га мотивишем – каже Матео и објашњава даље:

– Не играм тенис, али много волим да гледам игру. И имао сам среће да ме позову на меч финала. Много ми се свиђа тај спорт. Ја играм фудбал. У Мексику навијам за Америку, а у иностранству од срца навијам за Мадрид, али за сада за Пари Сен Жермен.

Описао је и тренутак када је од Новака добио поклон:

– На крају ми је донео капу. И осетио сам да, када ми је дао капу и када ме је већ познавао мало, приближио ми се после и рекао сам му „Честитам, ти си велики“ и отишао је. Касније се вратио и дао ми је рекет. То искуство нема цену, рекет ћу задржати.

Подсетимо, отац дечака је после меча открио да се Новак није зауставио на томе што је свом навијачу дао само рекет.

Након што га је видео како скаче од среће, Новак је погледао ка Матеу и рекао му је да остане ту уз поруку „Вратићу се после“, будући да је најбољи тенисер света након финала имао обавезе за давање интервјуа и церемонију доделе пехара.

Ђоковић је након свега поново дошао до Матеа, у својој торби је нашао два качкета, један је дао свом верном навијачу, а други његовој сестри, а дечака је пустио на другу страну ограде и разговарао је са њим.

– То је врло топао тренутак за њега, мислим да га неће никад заборавити. Новак му много значи, био је то тренутак среће – рекао је дечаков отац.

Иначе, два дана после Ролан Гароса, снимак који је обишао планету, а на коме најбољи тенисер света Новак Ђоковић поклања рекет дечаку по завршетку финала Ролан Гароса против Стефаноса Циципаса почео је да нестаје са налога на интернету. „Yахоо спорт“ пише да га је уклонио Тениски савез Француске са Твитера, због ауторских права, што је изазвало бес појединих корисника јер се ради о лепом гесту најбољег тенисера света.