Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ: Лопови су нам отели титулу, спреман сам да одем!

0

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да су црвено-белима "лопови отели титулу", али је додао да сноси велики део одговорности за ситуацију у којој се нашао клуб.

„Сада је првенство коначно регуларно, у последња два дана. Свесни смо сви каква је била најпрљавија медиска хајка, Звезда државни клуб, Терзић мафијаш, да је Звезда све ‘затворила’, у стилу држ’те лопова. Нас су покрали у стилу држ’те лопова. Нас су покрали у дербију. Судија Данило Грујић не искључује Леонарда, који је после тога дао гол. Није свирао фаул на голману, а то су кључне ствари које су решиле дерби“, рекао је Терзић.

Он је истакао да не тражи алиби и да сви имају одговорност, о којој ће се причати на Скупштини клуба.

„Спреман сам да одем, али одлазим уздигнута чела на свему што сам урадио у Црвеној звезди. Радио сам одговорно, дисциплиновано, часно, поднећу извештај, а делегати ће одлучити. Спреман сам да одем из клуба, и већи од мене су одлазили. Сви ћемо једног дана отићи из Звезде. Радио сам искључиво у интересу клуба, а нисам сигуран да су и моји претходници тако радили. Докле год сам ту борићу се у Звездином интересу“, рекао је Терзић.

Он је додао да ће Звезда после кикса на Вождовцу и губитка првог места имати лакши амбијент за рад.

„И нас су покрали, у дербију када нас је покрао судија Грујић, то нису биле судијске грешке, већ сазнања. Ни судија на Вождовцу није свирао два пенала за нас. Партизан је „јахао“ на титулама премијера из 90-тих година врло добро знамо. Сада се позивају на Калчополи. Они нам прицају о поштењу. Немамо алиби, али имамо одговорност“, у даху је исприцао Терзић.

Терзић је искростио прилику и да се захвали досадашњем тренеру на свему сто је урадио за клуб.

„Звезда је 640 дана била прва на табели и после викенда пала на друго место, због чега је Божовић отишао и преузео одговорност на себе. Захвалио бих му се на свему што је урадио и освајају титуле. Све је то део Звезде, најлепше је кад се побеђује. Као директор, сносим велики део одговорности и спреман сам на све критике“, закључио је Терзић.