Прочитај ми чланак

ТЕНИС: Није Вимблдон него Балкан опен!

0

Grigor-Dimitrov-Novak-Djokovic-Simona-Halep-Milos-Raonic

Овогодишњи турнир на теренима  „Old England Club“ само је потврдио тренд који се дешава у последњих десетак година у светском тенису, а то је да су примат од тенисера и тенисерки из САД, Француске, Аустралије, Русије преузели играчи који долазе са Балканског полуострва или Источне Европе.

Вимблдон је ушао у своју завршницу, јер су у четвртак и петак на програму полуфинала и у женској и у мушкој конкуренцији. Оно што свакако упада у очи јесте да од осам учесника полуфинала, чак четворо је са Балкана.

На мушком турниру Новак Ђоковић из Србије, Григор Димитров из Бугарске и Милош Раонић Црногорац са канадским пасошем успели су да се докопају места међу четворо најбољих на највећем тениском турниру на свету.

Српски тенисер је у четвртфиналу избацио Марина Чилића што је само још једна потврда да су тенисери из овог дела Европе доминирали на теренима “Ол Ингланд клуба”. Раонић је дошао до полуфинала преко највеће сензације турнира Ника Киргиоса који је победио Рафаела Надала, док је Димитров шокирао домаћу публику избацивши браниоца титуле и њиховог фаворита Ендија Мареја.

Једини који је успео да се прогура међу полуфиналисте, а да није са Балканског полуострва је седмоструки шампион Роџер Федерер који ће се за финале борити против Канађанина црногорског порекла, док се другом полуфиналу састају Ђоковић и Димитров.

У женском делу такмичења Балкан има само једног представника, а то је Симона Халеп из Румуније која је у четвртфиналу савладала Сабину Лисицки, а у борби за финале играће против Канађанке Бушар која је дотле стигла победом над Анђеликом Кербер. Друго полуфинале чине две Чехиње Луси Шафарова и Петра Квитова.

Дакле, овогодишње Отворено првенство Уједињеног краљевства само је потврдило тренд који се дешава у последњих десетак година у светском тенису, а то је да су примат од тенисера и тенисерки из САД, Француске, Аустралије, Русије преузели играчи који долазе са Балканског полуострва или Источне Европе.

(Телеграф)