Прочитај ми чланак

ТАДИЋ РЕАГОВАО НА КРСТАЈИЋЕВЕ ПРОМЕНЕ: Да ли се лако одриче квалитетних играча?

0

Селектор Младен Крстајић не престаје да изненађује, тако је било и са најновијим списком за прве мечеве у Лиги нација, а једна од реакција стигла је и од једног од наших најбољих играча Душана Тадића.

Знате већ, за утакмице против Литваније и Румуније у септембру, на старту Лиге нација, селектор Крстајић не рачуна на искусне Душка Тошића, Бранислава Ивановића, голмана Владимира Стојковића, Матију Настасића, као и на Луку Миливојевића са којим је дошло до озбиљних несугласица током и после Светског првенства.

Репрезентација је подмлађена, неколико нових играча добиће прилику да се наметне, а свој став о овим променама изнео је нови везиста Ајакса Душан Тадић у интервјуу за “Блиц“.

Утисак је да се баш и не слаже са најновијим променама.

“Искрено, не постоји стар или млад играч већ само квалитетан. Сваки доказани фудбалер требало би да игра колико год може, да се искористи до краја. Чак и ако има 35, 36 година.

Уколико поседује квалитет, онда може да помогне и репрезентацији. Сматрам да не бисмо смели да се одричемо играча, мала смо земља, сваки фудбалер је добродошао. Ако мене питате, што је играч старији – све је бољи“, уверава Тадић.

Ипак, без обзира за изостанак поменутих играча, Тадић верује да ће Србија успети да избори пласман на Европско првенство и да ће успешно стартовати у Лиги нација.

“Увек је лепо играти за репрезентацију, небитно да ли су пријатељске или такмичарске утакмице. Уједно, радујем се и Лиги нација. Реално, група није тешка. У модерном фудбалу не би требало никога потцењивати, али ја верујем да смо ми најбољи тим и апсолутни фаворити групе. Сходно томе, очекујем и добар старт и победу у Литванији.

Што се мене тиче, не поставља се питање око одласка на шампионат Европе. Без лажне скромности, то нам дође под обавезно. Србија би требало да учествује на сваком великом такмичењу и томе морамо стремити. Дакле, Европско првенство нам је сада приоритет и сви би требало да се концентришемо на остварење тог циља“, нагласио је Тадић.

Када је у питању његова клупска каријера, сјајно се снашао у Ајаксу, “Копљаници“ су на прагу пласмана у Лигу шампиона после 3:1 против Динама из Кијева, па Тадић поручује да му Енглеска и Премијер лига сада уопште не недостају.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!