• Почетна
  • СПОРТ
  • СВАЂА: Фудбалери Црвене звезде се покошкали око извођења пенала (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

СВАЂА: Фудбалери Црвене звезде се покошкали око извођења пенала (ВИДЕО)

0

dragan-mrda-foto-printskrin-1384093728-395141

БЕОГРАД – Фудбалери Црвене звезде савладали су у мечу 12. кола Јелен Супер лиге Србије Рад са 1:0, али су стрепели до последњег секунда меча.

Велики део одговорности због тога сноси Драган Мрђа који је у 58. минуту промашио пенал.

Претходно је управо нападач Звезде оборен, а оглушио се о неписано правило да фудбалер који је фаулиран не треба да шутира.

У Звезди се од раније зна да Милијаш изводи пенале, али је Мрђа самоиницијативно узео лопту и изазвао бес код Михаиловића, Милијаша и Нинковића.

Шокиран је остао и тренер Славиша Стојановић, који није знао разлог зашто је Мрђа извео једанаестерац.

„Не знам, гледао сам са стране као и ви. Уобичајено је да пенале изводи Милијаш, али видећемо у свлачионици шта се тачно збило. Можда је био договор играча, мада није изгледало баш тако. Али да не грешим душу… Видећемо“, рекао је Стојановић новинарима непосредно после меча.

Стојановић је додао да тада није могао да реагује, јер је „глупо драти се преко целог терена“.

„Правила се знају“, истакао је тренер Звезде.

Капитен фудбалера Црвене звезде Ненад Милијаш рекао је да не замера саиграчу Драгану Мрђи што је уместо њега извео пенал на данашњој утакмици са Радом.

„Мрђи не треба „скидати главу“ – желео је најбоље, осећао је да ће да постигне гол, а и ја сам веровао у то. Није успео, али је најважније да смо победили“, рекао је Милијаш новинарима после утакмице.

Током утакмице Драган Мрђа је промашио пенал, а пре тога лопти је пришао Милијаш, који у Звезди изводи пенале. Убрзо су и Милош Нинковић и Никола Мијаиловић покушали да одговоре Мрђу, али је нападач ипак одлучио да шутира пенал. Мрђа је рекао да је веровао да ће дати гол.

„У претходним клубовима сам изводио пенале – више од 20, и погађао сам. Желео сам најбоље, али нисам успео да дам гол“, казао је Мрђа.