Прочитај ми чланак

Стојковић: Партизан ми је најбољи потез у каријери!

0

2(Курир)
Београд – Голман Партизана Владимир Стојковић изјавио је да му је најбољи потез у каријери долазак у клуб из Хумске.

Стојковић је овог пролећа био најбољи појединац у црно-белом дресу, а најавио је одлазак из Партизана иако има уговор до краја године.

„Нити сам ја најбољи Партизанов појединац, нити слична констатација може да важи за било кога у савременом, поготову колективном спорту. Ми смо тим! И то много добар тим, који је комплетну сезону гурао заједно и дошао на корак до најважнијег трофеја, тако да не бих мојим одбранама придавао велики значај“, рекао је Стојковић за Моззарспорт и додао:

„Било је утакмица кад су моје одбране долазиле до изражаја, али ја стварно не бих да се издвајам у односу на саиграче. Наша одбрана је најчвршћа у лиги, примили смо само 16 голова, а то не може да буде искључиво моја заслуга. Исто тако, није то податак којим би требало да се диче само четворица момака испред мене, већ комплетан тим, од шпицева до голмана, пошто смо се у неким ситуацијама бранили баш како доликује великом клубу – тимски“.

Стојковић је успео да сачува мрежу и суботњем вечитом дербију, а морао је да истрпи увреде од стране навијача Звезде.

„Ништа није могло да ме избаци из такта или поремети припрему за утакмицу одлуке о шампиону Србије. Од почетка сам се фокусирао само на терен, пратио игру и уопште нисам обраћао пажњу на детаље на које је противник можда желео. Бранио сам као на бенсединима, толико сам био миран да буквално ништа са стране није мого да ме избаци из равнотеже“, навео је он.

Голман Партизана је поновио да је време да размишља о даљим корацима у каријери.

„Да, одлазим. Остало ми је још шест месеци уговора и валај размишљати о даљим корацима у каријери. Да ме неко погрешно не схвати, све опције су у игри. До сада са људима из руководства нисам причао о могућем продужетку сарадње, али сам отворен за разговор, као што сам увек и био. А с друге стране, у најбољим сам годинама, мислим да бих могао још један квалитетан уговор у иностранству да одрадим. Деси ли се да се растанем са Партизаном, још не знам да ли бих напустио клуб пре или по завршетку квалификација за Лигу шампиона. Све је могуће“, додао је популарни Стојке.

Стојковић је у Партизан стигао у августу 2010. из Спортинга, прво на позајмицу, а онда је потписао вишегодишњи уговор.

„Рекао сам и поновићу, јер је то жива истина: долазак у Партизан је најбољи потез у мојој каријери! Знао сам после првих пет утакмица у Хумској да сам направио фантастичан избор и због начина на који су ме прихватили саиграчи, тренери, руководиоци и навијачи осећао сам непрестану обавезу да им на том фантастичном поверењу узвратим. Надам се да су и они задовољни са мном као што сам ја пресрећан периодом у Партизану. Освојио сам три титуле, један куп, бранио у Лиги шампиона и Лиги Европе, добио сва четири лигашка дербија, нисам примио ниједан гол у првенству од Црвене звезде и сад ви мени реците како да не будем срећан“, закључио је Стојковић.