• Почетна
  • СПОРТ
  • Стојановић одлази из Звезде без обзира на исход дербија!?
Прочитај ми чланак

Стојановић одлази из Звезде без обзира на исход дербија!?

0

sp-stojanovic_620x0

Пред Звездом су четири можда и пресудна дана за даљи ток сезоне. Од утакмице Купа с Радничким 1923 (среда, 19.00) и суботњег дербија зависиће много тога, пре свега амбиције у борби за трофеје, али и судбина шефа струке Славише Стојановића. Иако је у понедељак Београд поново брујао од „проверених информација“ да је Словенац смењен, а да на његово место долази Милован Рајевац, односно да је упућен позив Миодрагу Божовићу, црвено-беле ће и даље водити досадашњи тренер.

Али, притисак на Стојановића је све већи и исход предстојећих дуела, поготово оног с Партизаном, директно ће одредити број дана до његовог одласка с „Маракане“. Оно што је сигурно, шеф струке је „орочен“ до почетка децембра и краја полусезоне. Али, лако се може десити да му управа уручи отказ раније, чак и у случају победе у дербију.

У Љутице Богдана увелико траје потрага за новим шефом и чим буде искрсло решење које председник Џајић и сарадници препознају као идеално, биће прекинута сарадња са тренером под чијом командом екипа игра далеко од реномеа и амбиција клуба. Другим речима, оног дана кад договор с неким стручњаком спремним да седне на ужарену клупу буде постигнут – доћи ће до смене, без обзира на резултате у том моменту.

Такав сценарио није био реалан одмах, јер је тешко пронаћи доброг тренера спремног да хазардерски ускочи три дана пред дерби, нити било ко у управи Звезде променом у осетљивом тренутку жели да преузме одговорност за евентуални фијаско.

У тако затегнутој атмосфери Стојановић покушава да склопи тим и игру за две победе, очигледно свестан да су му дани на „Маракани“ одбројани…

– Није пријатно кад сваке седмице слушаш то што ја слушам – констатује Стојановић. – Али, сви смо професионалци и морамо да се носимо с притиском. То је неминовна судбина сваког тренера, поготово у великом клубу као што је Звезда, кад не иде како планираш. Тада је и нерешено на тешком гостовању критичан резултат. Има ту и мојих грешака и када се све околности саберу, онда је ситуација каква јесте. Али, није моје да размишљам о томе, већ да радим посао како се од мене захтева. Тако радим и радићу до краја.

А крај је врло близу…

ПРИЛИКА ЗА ДОКАЗИВАЊЕ

ЗБОГ повреда ће дуел с Радничким пропустити Нинковић и Ковачевић, а можда и недовољно спремни Петковић и Мартиновић. Тренер Стојановић поред принудних, најављује и друге промене, како би појединце одморио за дерби. То се пре свих односи на Печника и Дауду, док прилику за доказивање треба да добију Касалица, Милуновић, Оњило, Гогић, Савићевић, Јокић и Лазић.

(Новости)