• Почетна
  • СПОРТ
  • СТОЈАНОВИЋ: Не пита се Партизан већ Звезда – титула на било који начин
Прочитај ми чланак

СТОЈАНОВИЋ: Не пита се Партизан већ Звезда – титула на било који начин

0

sp-stojanovic_620x0

Тренер Црвене звезде тврди да мотивација екипе надјачава све проблеме: Жеља за освајањем првенства је толика да су играчи спремни да ураде све за остварење циља.

Прву етапу рада у Словенији тренер Црвене звезде Славиша Стојановић оценио је као успешну и подвукао да је највеће појачање овог тима што је остао на окупу и што заједно пролази кроз целе припреме.

У интервјуу за словеначки лист „Екипа“ 45-годишњи стручњак највише је говорио о значају који би за клуб имала шампионска титула и открио да су јединство и фанатична одлучност његове екипе да успе у остварењу тог циља један од најјачих адута црвено-белих.

Стојановић је истакао да играчи вољом надјачавају тешку беспарицу и објаснио да су он и екипа као мото усвојили израз одомаћен у Београд – од кукања нема ништа. Судећи према његовим речима, Звездини фудбалери изградили су готово спартански дух и даће све да донесу шампионски пехар у Љутице Богдана…

– Сви бринемо због тешке ситуације у којој се клуб налази, али мислим да смо сви заједно јачи од проблема. Изнад свега је важно то што водим групу момака која је у жељи за успехом страховито мотивисана и из тога црпи толику енергију да се и финансијски проблеми остављају по страни. Иако знају да невоље могу трајати још неко време, они обавезе не занемарују ни на тренутак и сигуран сам да и неће – каже Стојановић.

Он тврди да фудбалери „на сваки тренинг излазе с невероватно ‘чистим’ главама и великом одлучношћу да успеју“.

– То ће нам у наставку шампионата дати добре шансе за успех. Жеља за титулом је нарасла до те мере да се не гледа ко је најмлађи, а ко искусан играч с европском каријером, већ је сваки од њих спреман да уради све!

На питање да ли је задовољан својим досадашњим радом и резултатима у Звезди, Стојановић је одговорио у духу латинске максиме да „ништа није добро ако није најбоље“.

– С обзиром на све проблеме остварили смо релативно добар резултат и можемо бити само релативно задовољни. Чињеница је и да у неколико последњих година Звезда није била овако близу врху табеле и Партизану. Али, ништа од тога нам неће помоћи ако на крају сезоне не будемо тамо где треба и где морамо да будемо. Упркос свему што нам се догађало и што нам се догађа, хоћемо да освојимо титулу на било који начин; и то не зависи од Партизана већ само од нас – поручио је некадашњи словеначки селектор.

Упитан за сопствени статус у клубу, Стојановић је истакао да све што је урађено до сада није довољно. Ни у очима управе, али ни у његовим…

– Као што увек истиче председник Џајић, Звезда стално тражи више и боље. Ако не победиш, тражи се победа. Ако победиш, тражи се убедљивија победа и боља игра, а ако победиш уз добру игру – тражи се још боља. Заостајемо бод за Партизаном, а то није довољно. Без обзира на то колико је ова сезона обележена великим проблемима, на крају ће нам свима судити на основу тога да ли ћемо освојити толико жељену титулу.

Словеначког новинара занимало је и да ли ће титула баш толико значити за клуб…

– Верујем да хоће, то је наш најреалнији излаз. Титула би за навијаче, медије, спонзоре и целу јавност толико значила да би наш воз повукла напред у правом смеру. Тога су сви у клубу потпуно свесни и зато смо спремни на многа одрицања да бисмо остварили циљ – закључио је Стојановић.

(Вечерње новости)