Прочитај ми чланак

Стиже замена за Шилба, Маршал на вратима Звезде

0

sp-marshall_620x0

Месец и по од одлуке о одстрањивању из тима Блејка Шилба, а само три дана до истека рока за регистрацију играча за завршницу АБА лиге, Црвена звезда је пронашла на оскудном тржишту играча који би могао да јој помогне у остварењу трофејних амбиција.Реч је о Американцу Шону Маршалу (1985, 198 цм), ниском крилу Алијаге, тренутно последње екипе турског првенства.

Постигнут је договор у начелу о сарадњи до краја сезоне, али је искуство научило црвено-беле да ништа није готово док се на уговору не заплави потпис.

Маршал је на 19 мечева шампионата Турске остварио просечну статистику од 20,5 поена, 5,1 скок и три асистенције, укључујући и феноменалну партију у последњој утакмици против Фенербахчеа (24 поена). Међу одличним играма читавим током сезоне издваја се, за европске прилике ретко виђана креација против Селчука, којем је убацио 40 поена!

Момак из Калифорније, који је студирао на Бостон универзитету, поседује завидно европско искуство, које је почео да гради 2007. као играч турске Каршијаке. У сезони 2008/2009. наступао је за солунски Арис и Алијагу, потом се преселио у француски Дижон.

Одмор од европског баскета узео је током сезоне 2010/2011, у којој је наступао у НБА развојној лиги, али је такмичарску годину завршио тамо где је и начео професионалну каријеру – у Каршијаки. Каријеру је већ утабаном стазом наставио у Дижону, док је сезону пре повратка у Алијагу одиграо у турском Ердемирспору.

Завршну годину студија на Бостон универзитету украсио је и најбољим учинком НЦАА периода (14,8 поена), али то није било довољно да буде изабран на НБА драфту 2007. године. Маршалови саиграчи у тиму Алијаге су српски кошаркаши Драган Лабовић и Петар Поповић, некадашњи центар црвено-белих.

Маршал је у екипи са зачеља турског првенства имао неограничена нападачка права, која би у Звезди сигурно била лимитирана и уклопљена у захтеве тренера Дејана Радоњића.

(Новости)