Прочитај ми чланак

ШТА БИ С ПРОЗОРОМ Вујошевић као Тито или је бар тако требало да буде

0

Давно су прошла времена када гледаоци нису могли да чују шта тренери говоре играчима током паузе. Седећи у фотељи могли су само да замишљају какве све мудрости тренери преносе својим играчима.

Времена су се променила па тако сада можемо да сведочимо ватреним мотивационим говорима, уопштеним фразама, ретко кад и тајм аутима које тренер узима само да би „умирио“ пулене, али и псовкама (без звучног сигнала који би их покрио).

Селектор БиХ Душко Вујошевић је отишао и корак даље на утакмици против Словачке. У својој мудрости је покушао да искористи и Титово чувено наређење током једне од борби почетком 1943, која се одвијала у склопу шире Битке на Неретви и Четврте непријатељске офанзиве.

Мало се, међутим, прерачунао. Прозор је пре 64 године морао пасти, а он је, незадовољан игром у одбрани, затражио да се затегне који шараф јер „Прозор не сме пасти“.

Темпераментни Дуле је промашио цитат (или није, зависно с које стране барикаде се неко налази) али је постигао циљ; кошаркаши су заиграли много чвршће и остварили победу у другом колу претквалификација за пласман на Светско првенство.