• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ ТЕНИС: Замало изненађење, победа после два тај-брека!
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ТЕНИС: Замало изненађење, победа после два тај-брека!

0

vimbldon novak 34

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победом је стартовао на турниру мастерс серије у Торонту савладавши у 2. колу Француза Гаела Монфиса у три сета – 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2)

Ђоковић је уз много проблема изборио стартну победу на турниру којег је до сада освајао три пута (2007, 2011, 2012). Жестоко се намучио у првом мечу након тријумфа на Вимблдону, али је на крају ипак пронашао кључ за успех против Монфиса, тренутно 22. на АТП листи.

Први сет српски тенисер је освојио уз два брејка, у шестом и завршном гему, али је у другом успорио ритам, уз много неочекиваних грешака, с тим да се и Француз много снажније супротставио у наставку борбе.

Трудио се Монфис свим силама да коначно прекине „црну серију“ у међусобним дуелима против Ђоковића, изједначио је после тај-брејка у сетовима и најавио могуће изненађење.

У завршном сету Француз није посустајао, чинило се да може до циља када је у финишу спасао две брејк лопте, али је коначно положио оружје у тај брејку.

Ђоковић је после исцрпљујуће борбе, много грешака и осцилација у игри, пронашао решење у критичним тренуцима, да би у тај брејку коначно заиграо како уме и заврши посао након два сата и 43 минута игре.

Била је ово 10. Ђоковићева победа над Монфисом у исто толико међусобних окршаја.

У осмини финала Роџерс купа у Торонту српског тенисера поново чека Француз, овога пута Жо-Вилфред Цонга, који је раније вечерас савладао земљака Жеремија Шардија са 7:6 (8:6), 6:4.

Ни Цонга, 15. на АТП листи, не може да се похвали билансом у досадашњим дуелима са светским бројем један, јер је Ђоковић много успешнији и тренутно води са 13:5.

Мастерс турнир у канадском граду игра се за укупан наградни фонд од 3,76 милиона долара.

(Танјуг)