• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПКИЊА ОБАРА РЕКОРДЕ: Ивана оборила државни рекорд другим најбољим скоком на свету ове године!
Прочитај ми чланак

СРПКИЊА ОБАРА РЕКОРДЕ: Ивана оборила државни рекорд другим најбољим скоком на свету ове године!

0

sp-spanovic_620x01

Српска репрезентативка је освојила злато на дворанском првенству Балнака у Цариграду. Претходни рекрд износио 6.82 метара.

Репрезентативка Србије у атлетици Ивана Шпановић оборила је данас на дворанском првенству Балкана у Истанбулу државни рекорд у скоку у даљ резултатом 6,92 метара. Шпановићева је одбранила злато другим најбољим резултатом у свету ове године.

Претходни рекорд од 6,82 метара српска атлетичарка је поставила на првенству света у Москви августа прошле године, када је освојила историјску бронзу за Србију.

Национални рекорд у дворани износио је 6,73м, а на отвореном 6,82м .

Шпановићева је показала да на Светско првенство у дворани одлази максимално спремна.

– Свако померање граница најбољег резултата ме чини пресрећном, и то је оно због чега тренирам и чему увек тежим. Испунили смо планирано и идемо даље – скромна је била Шпановићева .

На питање шта је урадила другачије него до сада и како је забележила тих фантастичних 6.92м Ивана је у шали рекла:

– Ја само тренирам и тренирам, али морам да признам да скок није био потпуно идеалан, односно нисмо имали много времена да усавршим скакање из пуног залета и то је оно што ме посебно радује јер знам да има још много простора за померање личног рекорда.Волим да се такмичим у Атакој арени у Цариграду, а Турци су заиста сјајни домаћини – каже Шпановић.