Прочитај ми чланак

Србин најбољи поентер Светске лиге

0

aleksadar-atanasijevic_f

(Бета)
Одбојкашки репрезентативац Србије Александар Атанасијевић тренутно се налази на првом месту најбољих поентера Светске лиге.

Коректор репрезентације Србије освојио је укупно 172 поена, од тога 151 из смеча, пет из блока и 16 асова.

Поред тога, Атансијевић је био убедљиво најефикаснији током једног викенда, односно две утакмице у Светској лиги, пошто је против Немачке освојио укупно 61 поен, 30 на првој и 31 на другој утакмици. На другом месту је Иван Зајцев из Италије, који је против Русије на две утакмице освојио 53 поена (28 и 25).

Такође, Атанасијевић је на трећем месту листе најбољих севера са просеком од 0,46 аса по сету. Први је Бисет из Кубе са 0,54, а други Фереира из Португалије са 0,47 ас сервиса по сету. Атанасијевић је забележио највише асова у досадашњем току Светске лиге – 16, а Бисет и Фереира по 15.

Блокер Србије Марко Подрашчанин тренутно је на другом месту листе најбољих блокера са 0,91 блоком по сету, пошто је остварио 32 блока.

Репрезентација Србије се такмичи у Групи Б и заузима треће место са по четири победе и пораза, односно 12 бодова. Прва је Италија са 17 бодова, а Русија има бод мање.