Прочитај ми чланак

СРБИЈА ВОДИ: Новак прегазио Штепанека

0

Novak-Djokovic-22

Најбољи српски играч савладао је Чеха у првом мечу финала Дејвис купа резултатом 7:5, 6:1, 6:4

Србија води 1:0! Новак Ђоковић је у првом мечу финала Дејвис купа савладао другог најбољег тенисера Чешке Радека Штепанека без изгубљеног сета – 7:5, 6:1, 6:4.

Ђоковић се врло брзо навикао на подлогу у “Арени”, иако је тек у среду одрадио први тренинг са осталим репрезентативцима. Од почетка је приказао убедљиву игру, осим када му је у првом сету Штепанек вратио брејк и запретио да одведе први део игре у тај-брејк. То се није догодило јер Ноле поново прави брејк, у најбољем могућем тренутку, и осваја га са 7:5, што је изазвало ерупцију одушевљења у “Арени”.

У другом сету се игра Чеха потпуно распала, након што је у трећем гему имао две прилике за брејк. Новак је обе спасио, и од тада није препустио ниједан гем више Штепанеку, који је гледао да му задаје проблеме кратким лоптама. Ђоковић је за то брзо нашао кључ и освојио други сет убедљиво 6:1.

Finale-Dejvis-kupa-Novak-Djokovic-i-Janko-Tipsarevic

Церемонија која је отворила финале Дејвис купа протекла је у фантастичној атмосфери. Навијачи и једне и друге репрезентације су су били на висини задатка, али је главни судија морао да у првом сету упозори да уколико се настави са деконцентрисањем Штепанека током сервирања биће приморан да одузме поен Ђоковићу.

После осам гемова без брејка у трећем сету, време је било да Новак доврши 44. тенисера света. Журио је Штепанек и на мрежу, па му се то обило о главу. “Арена” је експлодирала када је Ђоковић искористио прву брејк лопту, што му је обезбедило да сервира за победу! Убедљивим последњим сервис гемом, најбољи српски тенисер доноси први бод Србији!

Дакле, Ђоковић је свој део посла за данас обавио и додатно растеретио Душана Лајовића, који ће други меч дана играти против Томаша Бердиха.

Телеграф