Прочитај ми чланак

Србија се ужелела Ђоковића: За седам минута плануло 1.000 улазница

0

Организатор је одлучио да у продају пусти још 1.000 карата

СРБИЈА се ужелела свог спортског јунака Новака Ђоковића. За само седам минута данас је плануло 1.000 улазница за први турнир хуманитарног спортског догађаја „Адрија тур“, који ће се од 12. до 14. јуна одиграти на тениским теренима СЦ „Новак“ у Београду. Према подацима компаније „Тикет вижн“, на чијем сајту и благајнама су се могле набавити карте, интересовање је незапамћено. Због тога је организатор одлучио да у петак у продају пусти још 1.000 улазница, јер ће повећати капацитет на монтажним трибинама.

– Хвала свима на оволиком интересовању и жељи да куповином карте буду део „Адрија тура“ и тако се нађу у прилици да на делу виде Новака Ђоковића и неке од најбољих тенисера света. Уједно, сви који су набавили улазнице помогли су програмима за унапређење раног развоја наше деце које у Србији спроводи Фондација „Новак Ђоковић“ – рекао је директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Иначе, улазнице коштају 600 за дневни и 800 динара за вечерњи термин. Ђорђе Ђоковић је објаснио због чега улазнице популарне:

– Водили смо се тиме да четворочлана породица може да приушти долазак на турнир и да ужива у партијама Ђоковића, Тима, Зверева, Димитрова, Троицког, Лајовића, Крајиновића…Осми учесник ће им се придружити кроз „ТСС тур“ – истиче Ђорђе Ђоковић, директор турнира.

У петак, 12. јуна, програм почиње у 12 часова са женским финалом „ТСС тура“, после чега на ред долази мушко финале, чији победник стиче право играња на „Адрија туру“. Од 16 часова су друга изненађења и занимљивости за публику, у чему ће централно место имати Новак Ђоковић.

– Изазов је био и довођене великих тениских имена, али је ту Новак урадио велики посао. Са друге стране, желим да напоменем да играчи долазе бесплатно, и сви су се одрекли наградних фондова у корист хуманитарних организација по свом избору – каже Ђоковић.

Безбедност посетилаца и учесника догађаја је приоритет свих на турниру:

– Сваки гледалац ће на улазу добити заштитну маску, дезинфикациона средства ће бити распоређена свуда по центру, и такође пре почетка и после завршетка сваког догађаја вршиће се дезинфекција целог центра.

ВЕЛИКА СТВАР ЗА ХРВАТСКУ

ПОСЛЕ Београда, следи турнир у Задру, 20. и 21. јуна. Директор турнира Горан Иванишевић се нада да ће бити дозвољено да на стадиону буде свих 9.000 гледалаца. „Вечерњи лист“ подвлачи да је Ђоковић направио велику ствар за Хрватску, а Иванишевић је објаснио и зашто:

– Ово је прилика да свету прикажемо и Задар и Хрватску у прекрасном светлу и позовемо туристе.