Прочитај ми чланак

СРБИЈА ИМА ЗЛАТНОГ ДЕЧАКА – Новак хвали, Обрадовић гарантује

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, током честих боравака у Београду у последње време углавном тренира са једним момком који је велика нада српског тениса.

“Радим на тениској академији овде, ту је Хамад Међедовић, момак који је 2003. годиште и који је на јуниорском Ролан Гаросу победио најбољег француског младог играча и првог јуниора света. Није наставио даље, понела га је победа…”, рекао је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић за Нова.рс.

Млади Хамад, рођен у Новом Пазару, као дечак се преселио у Београд, а у транзиционом периоду је највећу помоћ имао управо од Обрадовића, који је у њему видео потенцијал.

Година за годином, Хамад је напредовао, стицао знање, калио тениску вештину и недавно стигао до сјајног резултата у Паризу, победом над Аролдом Мајоом, освајачем јуниорског Аустралијан опена.

Обрадовић је гостујући у нашем подкасту “Пенâл” говорио и о актуелном моменту у ком се налази његов пулен.

“Играо је против годину дана старијег ривала, показао је да је наставак наше тениске приче, да можемо да рачунамо на њега у будућности, да ће моћи да остварује озбиљне сениорске резултате. Најављивао сам га већ неколико пута, а он је показао то својим резултатима. Што се нас тиче, још ће нас се нагледати”, истакао је Обрадовић.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔙🎾

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

Некадашњи селектор је и раније говорио о квалитетима младог Хамада, наводећи да он има огроман потенцијал, те да има и боље физичке потенцијале од Новака у тинејџерском добу.

“Сви играчи који спарингују са њим су одушевљени, убеђен сам да ће направити велики резултат”, навео је Обрадовић.

О томе је говорио и његов отац Едо, који се подсетио момента када је Хамад упознао Ђоковића.

“Новак је био је импресиониран његовим физичким предиспозицијама, чак се нашалио да ће га престићи већ у 17. години. Мом сину је то много значило и са још већим ентузијазмом је наставио да тренира”, истакао је Едо.

Додатан подстрек Међедовић добија и тиме што Ђоковић време за тренинге у Београду проводи управо са њим.

“Даје ми савете, објашњава како да поправим ударце, кретање. Ово је непроцењиво искуство за мене, даје ми самопоуздање да наставим да играм и тренирам”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😜💪

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

Притисак, како је рекао, нема.

“Поређење са Новаком ми даје додатну мотивацију да тренирам још јаче, био бих препоносан када бих постигао половину онога што је он… Тренирао сам и са Јанком, Филипом, свако од њих ми је дао савет…”, навео је Хамад.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the office with No1e🐐

@ hamadmedjedovic је поделио/ла објаву дана

А, после савета, време је и за потенцијалне дуеле…

“Није ми више фокус на јуниорским турнирима, кренућу са фјучерсима и професионалним водама. Играо сам неколико турнира, имам четири бода и добијао сам добре играче, мислим да могу да прођем ту. Сви у мом тиму, укључујући и мене, сматрамо да је за сениорски тенис основно да будем психички стабилнији, да не дозволим да ме ремете ситнице. Томе треба највише да се посветим, физички и тениски мислим да сам спреман”, рекао је Међедовић недавно за Спортклуб.

Дакле, како је поменуо Обрадовић – свет ће се још нагледати тениса из Србије, а млади Хамад је предводник новог таласа.