• Почетна
  • СПОРТ
  • Срби на Вимблдону (24 јун): Девојке перфектне, победа Троицког
Прочитај ми чланак

Срби на Вимблдону (24 јун): Девојке перфектне, победа Троицког

0

v1(Б92)
Ана Ивановић, Јелена Јанковић, Весна Долонц и Бојана Јовановски прошле су у друго коло Вимблдона, а српски дерби припао је Виктору Троицком.

Прва је на терен изашла Ана Ивановић, која је отворила програм на Терену 2 дуелом са Виржини Разано, и славила је после нешто више од сат времена.

Весна Долонц је потом преокренула и са 2-1 у сетовима добила је Јанину Викмајер, а Јелена Јанковић је са 6:2, 7.5 победила Џоану Конту. Троицки је неочекивано лако савладао Јанка Типсаревића са 6:3, 6:4, 7:6 (7-5).

Дан за српске представнике закључила је Бојана Јовановски, која је у узбудљивом мечу елиминисала Аљу Томљановић.

Прочитајте изјаве Јелене Јанковић, Ане Ивановић, Весне Долонц и Виктора Троицког.

Дан на Вимблдону обележило је испадање Рафаела Надала, који после меча није желео да говори о стању свог колена. Сигурне победе остварили су Федерер и Енди Мари, а у женској конкуренцији није било изненађења.

Викторија Азаренка је због повреде у сузама напустила терен после победе, а њен пад погледајте овде.
21.07 Бојана славила после драме

v2Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је победила 147. тенисерку света Аљу Томљановић са 3:6, 6:1, 9:7. Хрватица, којој је ово био први меч у главном жребу неког од Грен слем турнира, пружила је јак отпор, али је Бојана ипак славила после једног часа и 43 минута игре.

Цео извештај прочитајте овде.
17.50 Троицком српски дерби.

v3У српском двобоју у првом колу Вимблдона Виктор Троицки победио је Јанка Типсаревића са 6:3, 6:4, 7:6 (7-5).

Виктор ће у другој рунди играти са Андрејом Кузњецовом из Русије, који је добио Алберта Монтањеса из Шпаније 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Троицки је одиграо изврсно, одсервирао је 15 асова и није дозволио Јанку ниједан брејк (спасао је све четири брејк шансе). Све време Виктор је био у вођству, а укупно је имао 40 винера и 26 неизнуђених грешака. Са друге стране, Јанко је уписао 28 директних поена и 16 грешака.

Цео извештај прочитајте овде.
16.57 Јелена у два сета до другог кола

Јелена Јанковић успешно је почела Вимблдон, пошто је у првом колу савладала Британку Џоану Конту са 6:2, 7:5. Много јачи отпор домаћа тенисерка пружила је у другом сету, али је Јелена у завршници ипак била смиренија и преломила је меч. Укупно, српска играчица уписала је 23 винера и 13 грешака, док је Конта имала 21 директни поен и 25 неизнуђених грешака.

Цео извештај прочитајте овде.
16.13 Велика победе Весне Долонц!

Српска тенисерка Весна Долонц направила је изненађење, пошто је у првом колу Вимблдона победила 40. тенисерку света Јанину Викмајер са 4:6, 6:2, 6:4. Меч је трајао два часа и пет минута,а Весна је имала 34 винера и 26 неизнуђених грешака. Са друге стране, 23-годишња Белгијанка уписала је 31 диреткни поен и 37 грешака.

Цео извештај прочитајте овде.
13.52 Ана лако до другог кола

v4Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић прва је од свих наших представника стартовала на трећем Грен слему сезоне.

Ивановићева је кренула одлично, пре него што се њена противница Францускиња Виржини Разано пробудила и узвратила, па је први сет решен у тај-брејку. Ипак, у наставку је српска тенисерка одиграла сјајно и лако дошла до другог кола.

Ана је славила са 7:6 (7:1), 6:0, после једног сата и осам минута игре и у наредној рунди чека је 19-годишња Канађанка Јужин Бушар.