Прочитај ми чланак

СПРЕМА СЕ РЕВОЛУЦИЈА – На помолу укидање два битна фудбалска правила!

0

Технички директор ФИФА Марко ван Бастен озбиљан је у намери да се спроведу у дело предлози који би озбиљно утицали на фудбалску игру.

Offside trap

Технички директор ФИФА Марко ван Бастен озбиљан је у намери да се спроведу у дело предлози који би озбиљно утицали на фудбалску игру.

Чувени холандски нападач сматра да би требало да се укину бројна правила међу којима су најзвучнија офсајд и једанестерац.

Такође жели да уведе правило да само капитен може да прича са судијама, да уместо жутог картона играч буде ван терена одређено време и четвртине уместо два полувремена.

– Разговарао сам са многим тренерима и играчима. Морамо да промовишемо квалитет уместо квантитета. Превише је фудбала данас, морамо да бранимо играче. Чак и у јуну кад се играју највећа такмичења фудбалери не могу да дају свој максимум, јер данас неки од њих играју и 75 утакмица годишње. Мислим да је то превише, можда би требало да се зауставимо на 55 или 60 – истакао је Ван Бастен.

Он сматра да неке земље попут Енглеске и Француске требало да укину друга куп такмичења, свима позната као Лига Куп јер се ту додатно троши велики број играча и због тога буде још већи број утакмица у сезони.

Наравно, његов став изазвао је бурне и подељене реакције али остаје да се види шта ће од свега тога бити проведено у дело.