• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Звезда на Раднички, Бертанс прети, а Војводана пуна новаца
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Звезда на Раднички, Бертанс прети, а Војводана пуна новаца

0

vaterpolo zvezda radnicki  betrans vojvodina0

Куп Србије: Звезда и Раднички за трофеј

Црвено-бели ватерполисти победили су Војводину са 16:6 и у борби за трофеј чекају Крагујевчае, који су били бољи од Партизана – 9:7.

РАДНИЧКИ – ПАРТИЗАН 9:7

ПЛИВАЛИШТЕ: „Ташмајдан“. Гледалаца: 600. Судије: Раковић Крстоношић и Стефановић (Београд). Играч више: Раднички Кт 10 (4), Партизан Р. 10 (6). Два играча више: Раднички КТ 1 (1). Петерци: Раднички КТ 1 (0).
РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић (8 одбрана), Бурић 1, Борис Поповић, Королија 1, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара 3, Злоковић, Филип Филиповић 2, Марковић, Ђорђе Филиповић 1, Стефан Поповић, Вуксановић 1.
ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Живојиновић (9 одбрана), Гилен 2, Мандић 2, Вицо, Суботић 1, Томашевић, Ћук 1, Дедовић, Чучковић, Танасковић, Стојановић, Обрадовић 1, Ристичевић, Јакшић.

Шампион без милости. Ватерполисти Црвене звезде у полуфиналу завршног турнира Купа Србије ниједног тренутка нису потценили младе ватерполисте Војводине и ефектно су допливали до финала – 16:6 (5:0, 4:3, 6:3, 1:0) и у суботу (20.15) ће против Радничког бранити трофеј освојен прошле године на Бањици.

Крагујевлчани су у другом полуфиналу били бољи од Партизана – 9:7.

Звездаши су силовито отворили меч. Већ у првој четвртини су ставили до знања Новосађанима да немају шта да траже на њиховом Ташмајдану.

Црвено-бели су чврстом игром у одбрани и брзим и разноврсним нападом умирили чету Дејана Станојевића и брзо стигли до 5:0.

Домаћин је одлучно кренуо и у другој четвртини, али се код 8:1 мало опустио, што су играчи Војводине умели да казне и да са два гола продрмају актуелног првака Европе.

Да је Звездашима дуел са Војводином загревање за велико финале видело се у трећој деониици, када су опет појачали и ритам и са четири брза и ефектна гола стекли великих 13:3. У финишу четвртине истакао се млади голман Виторовић, који је одбранио петарац Андрији Прлаиновићу.

У последњој четврини и једни и други као да су чекали да што пре заврше посао. Нападачи нису били превише расположени, а својих пет минута искористио је и резервни голман црвено-белих Марко Драксимовић. У финишу је тачку на утакмицу ставио Никола Вукчевић.

Крагујевчани ће на мегдан Црвеној звезди. Ватерполисти Радничког Кон Тикија су у далеко занимљивијем и узбудљивијем другом полуфиналном мечу савладали Партизан Рајфајзен са 9:7 (3:4, 4:1, 1:1, 1:1).

Шумадинци ће се вечерас први пут у својој историји борити за трофеј у Купу Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 16:6

ПЛИВАЛИШТЕ: „Ташмајдан“. Гледалаца: 1.000. Судије: Путниковић и Голијанин (Београд). Играч више: Војводина 7 (1), Ц. звезда 9(5). Два играча више: Војводина 1 (1). Петерци: Војводина 1 (1), Ц. звезда 1 (0).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (6 одбрана), Страхиња Рашовић 3, Рађен 3, Ивошевић, Кљајевић, Вукчевић 1, Аврамовић 2, Виктор Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 2, Прлаиновић 2, Ман 2, Драксимовић (7 одбрана), Миличевић.
ВОЈВОДИНА: Добожанов (3 одбране), Петровски, Максимовић 1, Поробић 1 (1), Тохољ, Гвозденовић, Стојчић, Ћатовић 1, Његован, Васић, Матковић, Јоксимовић 1, Виторовић (5 одбрана), Јовановић 2.

Да су брзо заборавили прошлонедељни нокаут ватерполисти Партизана доказали су у првој четвртини. Кренули су силовито, одважно, сјајно су играли играча више и припретили фаворизованим Крагујевчанима.

У тим тренуцима надахнут и незадржив био је Душан Мандић. Црно-бели су диктирали ритам, нису дозволили да упадну у замку Крагујевчана и први део окончали су са 4:3.

Први минут друге четвртине памтићемо по промашају Филипа Филиповића са петерца и голу Суботића за 5:3. Вођство Београђана приморало је Шумадинце да заиграју агресивније у нападу, што им је омогућило да головима Филипа Филиповића (два), Бурића и Басаре на полувреме оду са лепих 7:5.

У трећој четвртини „ломила“ се утакмица. Због тога су и једни и други били веома нервозни у нападу. Истина, играло се веома чврсто у одбранама, али су и стрелци умели да затаје у одсудним тренуцима.

Ипак, успео је Басара да својим трећим голом донесе великих 8:5 за Раднички.

Убрзо је узвратио Гилен и вратио колико, толико неизвесност у утакмици.

Слично је било и у последњој четвртини. Крагујевчани су покушавали да осигурају победу, а Београђани да дуел учине неизвеснијим. Када је Милош Королија прелепом шраубом донео 9:6 на тренутак се учинило да су играчи са Бањице потписали капитулацију.

Али, била је то само оптичка варка. Црно-бели су извлачили из себе и последњи атом снаге не би ли опасније припретили Филипу Филиповићу и другови.

На њихову жалост једино су успели да пораз учини што часнијим, јер је Гилен једног играча претворио у 9:7. До краја су искусни Крагујевчани умешно сачували победу.

МИНУТ ЋУТАЊА

Пре почетка утакмице минутом ћутања одата је пошта легендарном ватерполисти, в.д. председнику УО ВСС Урошу Маровићу,који је пре два дана изненада преминуо.

Бертанс: Заборавите на то да нећемо бити прваци!

Молим вас све, заборавите приче да нећемо бити шампиони ове године. Ми смо борци, ништа нећемо дати џабе – написао је кошаркаш Партизана на Твитеру

Један од тројице тешко повређених кошаркаша Партизана, Летонац Давис Бертанс, је навијаче клуба из Хумске покушао да умири оптимистичном поруком на Твитеру.

Бертанс се у Сан Антонију опоравља од операције укрштених лигамената колена и средином марта би тербало да се врати на терен.

– Молим вас све, заборавите приче да нећемо бити шампиони ове године. Ми смо борци, ништа нећемо дати џабе – написао је Бертанс.

Поред Летонца идентичне повреде колена имају Лео Вестерман и Драган Милосављевић.

Новосађанима исплаћене три плате пред пут у Турску!

Фудбалери Војводине допутовали су Анталију са осмехом на лицу јер су им исплаћене заостале зараде, тако да клуб нема више дуговања по том питању.

У НЕДЕЉУ СА ВАКЕРОМ

Војводина ће већ у недељу имати први контролни меч у оквиру припрема у Турској. Ривал Новосађанима биће аустријска Адмира Векер.
Тренер Бранко Бабић испробаће две комплетне поставе које ће на терену провести по полувреме.

Фудбалери Војводине допутовали су Анталију са осмехом на лицу јер су им пред пут исплаћене заостале три зараде, закључно са децембарском, тако да, како потврђују у новосадском суперлигашу, клуб нема више дуговања по том питању.

Осим тога, како је недавно у разговору с новинарима најавио Миленко Јокић, председник Војводине, испоштоване су и обавезе према ФС Србије, па је и одатле укључено зелено светло за регистрацију играча.

Руководству новосадског суперлигаша преостало је да реши такође један од наслеђених проблема, деблокаду клупског рачуна а, према најавама, и то требало да се деси врло скоро.

– Пут од Београда до Белека протекао је уз мале проблеме при прекрцавању у Истанбулу али је све убрзо било решено – каже у телефонском разговору Ђерђ Балатон, вођа пута и члан Управе Војводине. – Сместили смо се у хотел „Кристал тот бич“ и у поподневним часовима одрађен је први тренинг.

Истим авионом са 25 фудбалера Војводине, у Турску су допутовале екипе Јагодине и Напретка. Српске суперлигаше је у Анталији дочекало кишовито време и температура око 15 степени.

(Вечерње новости)