• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Срби доминирају Евролигом, Звезда нашла спортског директора, Билић хоће да спаси каријеру Србина
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Срби доминирају Евролигом, Звезда нашла спортског директора, Билић хоће да спаси каријеру Србина

0

teodosic

Теодосић МВП, Бјелица извео најбољи потез, Штимац најбољи скакач!

Таренс Кинси је најбољи стрелац 5. кола ТОП 16 фазе са 32 поена, док је Карлос Аројо најбољи асистент са девет подељених додавања која су претходила кошу

Кошаркашки критичари су га јако дуго критиковали због своје незаинтересованости и ноншалантности у игри, али Милош Теодосић се вратио! И то како! Интелигентни плејмејкер ЦСКА и репрезентације Србије био је архитекта победе Армејаца на гостовању у Минхену резултатом 86:61. Тео је поменути меч одиграо на готово савршен начин, а поред 24 поена додао је по пет асистенција и скокова, да би притом изнудио и пет фаулова. Све скупа донело му је титулу МВП и 31 индексни поен, највише од свих играча који су славили победу у 5. колу ТОП 16 фазе.

Највећи индексни рејтинг имао је Таренс Кинси са 38, што је трећи највећи индекс од свих играча ове сезоне, али с обзиром да је Партизан изгубио од Локомотиве није могао да се нађе у конкуренцији.

Осим Милоша Теодосића доминирао је и центар Уникахе Владимир Штимац, који је у поразу од Олимпијакоса резултатом 73:55 ухватио чак 14 лопти, због чега је најбољи скакач ове рунде.

Немања Бјелица је дефинитивно одушевио комплетну кошаркашку Европу после бриљантног закуцавања у мечу са Арманијем. Ипак, поред још једне врло добре партије српског аса Фенер је доживео четврти пораз у ТОП 16 фази, резултатом 90:85. На 6. месту листе налази се блокада Немање Безбрадице којом је зауставио Ричарда Хендрикса. Такође, на 8. позицији је врло лепа акција Теодосића и Кауна, коју је центар завршио ефектним закуцавањем.

Звезда нашла спортског директора!

Бивши фудбалер црвено-белих Владимир Матијашевић директорску функцију у Напретку из Крушевца могао би да замени истом улогом на „Маракани“.

matijasevic-n

Црвена звезда од отказа Зорану Стојадиновићу, крајем децембра, нема спортског директора.

Очекивало се да ће тако бити до краја сезоне, посебно што је зимски прелазни рок скоро готов, међутим, МОНДО сазнаје да су црвено-бели близу договора са Владимиром Матијашевићем, који тренутно исту функцију обавља у крушевачком Напретку.

Он би на „Маракани“ требало да почне са послом у наредних неколико дана и очекује се да већ тада крене у потрагу за играчима који би наредног лета могли да дођу у Звезду, пошто је за ову зиму чини се већ касно.

Црвено-бели су донекле урадили шта су желели, а то је било да појачају одбрану. Доведен је Саво Павићевић, наредне недеље стиже и Словенац Дејан Келхар, међутим, остао је горак укус због пропуштене прилике да се ангажује Александар Луковић.

Можда би се његов повратак на „Маракану“ и догодио, да је Звезда имала некога да званично као спортски директор преговара са Зенитом…

Билић изненадио све у Турској: Хоће да спаси каријеру Србина

Славен Билић је стручњак каквих је мало на овим просторима. Хрвате је довео међу топ репрезентације на планети, потом имао не баш славну епизоду у Локомотиви из Москве, али је на крају наставио рад и у већем клубу – Бешикташу.

bilicЗахтева тренер Бешикташа од управе клуба да му доведе централног везисту, а према информацијама из Турске дао је и име – Гојко Качар.

Помало заборављени српски фудбалер који је већ дуго у немилости свих тренера који су радили у Хамбургеру, тренира са аматерима, јер клуб не рачуна на њега. Турци су мало изненађени избором Билића зато што играч одавно није играо стандардно, али су спремни да му испуне жељу.

Једина кочница у послу је што у Истанбулу хоће Качара на позајмицу, а ХСВ захтева да фудбалер буде откупљен. Качар је у последње четири године одиграо 47 утакмица за Хамбургер и постигао три гола.

(mozzartsport, mondo, sportal.rs)