• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Матић са Банетом,Човић о Звезди музари,а Николић о лошим играчима
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Матић са Банетом,Човић о Звезди музари,а Николић о лошим играчима

0

Nemanja Matic

Немања Матић у Челзију за 25 милиона евра!

Одавно се прича о повратку Немање Матића у Челзи, а готово је извесно да ће се то догодити ове зиме. Конкретно, ових дана…

Како преносе енглески медији, менаџер Челзија Жозе Мурињо спремио је 21 милион фунти (25,4 милиона евра) за повратак Србина у Лондон из Лисабона, где је играо са огромним успехом за Бенфику.

Мурињо се према наводима медија окренуо Матићу, мада му је једна од опција био и Фреди Гуарин, Колумбијац из Интера. Матић је већ био на Стамфорд бриџу, али у периоду између 2009. и 2011. није се изборио за статус првотимца.

Он је у Бенфику дошао управи из Челзија, у замену за Давида Луиза, плус 25 милиона фунти које су тада Плавци платили Орловима. Мурињо је био принуђен да тражи играча на овој позицији, с обзиром да Френк Лампард и Марко ван Гинкел кубуре са повредама.

Човић: Више сам ја урадио од Шилба, није Звезда крава музара!

Понавља ли се у Црвеној звезди „случај Елтон Браун“? Блејк Шилб је у Крагујевцу играо само три минута, а тренер Дејан Радоњић је истакао да је лоша форма разлог мале минутаже за искусног Американца.

Председник црвено-белих, Небојша Човић, осврнуо се и на овај случај.

– Са Шилбом и његовим менаџером нам предстоје озбиљни разговори. Звезда није крава музара и сваки динар који играчи добију морају да зараде. У овом тренутку то са Шилбом није случај. Он је играч од којег се највише очекује, а он до не даје. У суботу против Радничког ја сам више на трибинама урадио за Звезду него Шилб на терену.

Шилб (30) је прошлог лета дошао у Звезду и потписао уговор на 2+1 годину.

– Он је, једноставно, играч од којег се највише очекује и који не даје толико. Давао је нешто, на почетку сезоне. Моје је да послушам став тренера, јер смо први и имамо добар резултат. Оно што тренер буде инсистирао, тако ћемо да урадимо, а бићемо коректни према Шилбу.

Докле ћете га трпети?

– То ћемо да вас обавестимо.

Према Човићевом мишљењу, Шилб добро зна шта би требало да ради:

– Зна он већ доста тога… Нека гребе, нека кида. Добио је прилику, ушао је синоћ, шта је урадио? Више сам ја урадио синоћ из публике него он на терену, а ја од тога немам ништа, осим што морам да са другим људима у Управи обезбедим паре за то… Полако, решићемо и то – закључио је Човић.

– Новац у мислима, новац на линији. Ако мислиш да ме платиш, уради то на време….

Николић: „Обични” играчи нам нису потребни

Марко Николић ће имати много јачи тим него што га је јесенас имао Вук Рашовић! Пут ка титули ће му, захваљујући том сегменту, бити олакшан, обавеза још већа…

На зимску пијацу, ипак, још није стављена тачка…

– Нема разлога за журбу, нервозу, урадили смо велики посао и можемо у миру да потражимо још неког играча, подигнемо квалитет на још виши ниво.

У Турску, 21. јануара, Парни ваљак можда оде са још неким новајлијом.

– За десет дана може много тога да се деси. Некада не зависи ни све од нас, упркос најбољој вољи. Постоји могућност да дођу један или два играча, али нећемо журити. Апсолутно сам против довођења играча да би попуњавали само позицију или број. Играч који долази мора бити или потенцијал, на нивоу највећег у нашој земљи и перспектива за европски фудбал, или толико искусан и квалитетан да прави одмах превагу. „Обични” играчи нам нису потребни – нагласио је Марко Николић.

(Спортски журнал)