• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Лазовић потписао, Звездин јуниор у Јавору, а Звезда доводи …
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Лазовић потписао, Звездин јуниор у Јавору, а Звезда доводи …

0

Lazovic Krunivc Zlatkovicd

Јавор довео бившег омладинца Звезде – Немања Златковић је прва Јаворова ласта у зимском прелазном року.

Доскорашњи леви бек грчког друголигаша Панахаикија из Патре обавезао се на двогодишњу верност Ивањичанима.

Прошао је нови играч Јавора школу црвено-белих да би по окончању омладинског стажа обукао дрес Земуна, отиснуо се затим у Жилину, Сарајево и Диагорас.

Да ли вам је жао што нисте успели да се докажете и у најбољем тиму Црвене звезде?

– Самокритичан сам, увек проналазим грешке у свом раду, али сигурно да у том тренутку није било све до мене. Ако се погледа ко је у том периоду био све у  Црвеној звезди…

Да ли очекујете да се одмах наметнете шефу струке Јавора, Ристановићу?

– Оптимиста сам, на мени је да радим. Увек дајем  максимум, а на тренеру је да одлучи ко ће да игра. Оно што очекујем пре свега је да Јавор задрши статус суперлигаша. Надам се да ће моје игре допринети том резултату – закључио је Немања Златковић.

Лазовић потписао за Партизан: Желим још трофеја

Некадашњи репрезентативац Србије Данко Лазовић је да су му мотиви повратка у Партизан били борба за титулу и жеља да до краја каријере освоји још трофеја.

– Јако ми је драго што сам се вратио, дошао сам овде да тренирам, да останем у форми, али ме је Алберт Нађ изненадио понудом. Договорили смо се за 10 минута и ево ме поново овде…Имам велики мотив да играм овде и желим да освојим још неки трофеј до краја каријере – рекао је Лазовић на стадиону Партизана.

Нападач је потписао уговор са црно-белима на годину ипо и он је пето појачање Партизана у овом прелазном року. Лазовић је тиме и трећи пут у редовима шампиона Србије. После Партизана, Лазовић је са великим успехом играо за руски Зенит.

– Титула није обезбеђена, ово је тек почетак великог рада…Чека нас 15 јако тешких утакмица и надам се да ћемо 18. маја сви заједно славити седмицу – рекао је Лазовић.

Партизан је први део првенства завршио са бодом предности над другопласираном Звездом.

Лазовић је похвалио Партизан и начин рада у клубу, рекавши да то нема нико други у Србији.

– Партизан је специфичан клуб, има оно што други немају. Увек нас дочека раширених руку кад год дођемо и стварно ми је драго што сам се вратио…Што се тиче планова најбитније је да освојимо титулу, а после ћемо да размишљамо о Европи. Нисам дошао да бих отишао у јуну, мада и то није искључено – рекао је нападач.

Лазовић није хтео да каже који су га клубови тражили поред Партизана, али је додао да су они из Турске, Кине и Канаде.

– Провео сам четири године у Русији, мало сам се уморио од путовања, не желим да се са 30 година борим за опстанак – рекао је Лазовић.

Алберт Нађ је открио да ће бек Владимир Волков данас да продужи уговор са црно-белима и да је прелазни рок за Партизан тиме углавном завршен.

Партизану дао два гола, хоће ли завршити у Звезди?

У ишчекивању расплета по питању новог Звездиног штопера, у јавности процурила и информација да је и офанзивни фудбалер Доњег Срема Раде Крунић на ‘скенеру’ црвено-белих.

Још једна недеља је прошла, а навијачи Црвене звезде још увек чекају на бар неку конкретну потврду неког од најављиваних појачања.

Уместо тога, очекиване новајлије су из дана у дан све даље, а у међувремену се појавило још једно име као наводна жеља челника Црвене звезде.

У питању је офанзивни везиста Доњег Срема Раде Крунић, 20-годишњи фудбалер који је јесенас скренуо пажњу на себе када је против Партизана у Хумској два пута затресао мрежу репрезентативног голмана Владимира Стојковића.

О њему се од тада доста говори, има интересовања за његове услуге, а данашњи “Спорт“ пише да је управо Црвена звезда озбиљно заинтересована, али да због тешке финансијске ситуације на Маракани неизвесно шта може да се очекује по овом питању.

У понедељак је нова седница Управног одбора клуба, после чега би вероватно могла да се чује нека конкретна информација на тему појачања, а пре свега на горућој позицији штопера коју је требало да појача Александар Луковић.

(Спортски журнал, Спортке нет)