Прочитај ми чланак

РЕАЛ ЈЕ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Први тим који је успео да одбрани титулу у Лиги шампиона

0

Јувентус који је до финала Лиге шампиона примио само 3 гола вечерас је демолиран од стране Реал Мадрида. Мадриђани су Старој дами спаковали 4 гола, од тога 3 у другом полувремену.

Много боље је Јувентус отворио финале Лиге шампиона. Два пута је покушао Игуаин, једном Пјанић. А онда је ниоткуда из првог ударца на гол Кристијано Роналдо постигао погодак.  Карвахал је проиграо Роналда са ивице казненог простора,  Португалац је шутирао ка голу, лопта је закачила Бонућија и променила правац таман толико да је Буфон не стигне.

Од тог тренутк Јувентус је заиграо још боље и врло брзо је поравнао резултат. 

Алекс Сандро је убацио лопту у шеснаестерац, Игуаин је из прве одиграо ка Манџукићу а овај извео магију. Примио је на груди лопту, а онда је окренут леђима извео акробацију и савладао Наваса. Спектакуларан потез нападача Јувентуса!

Од старта другог полувремена Реал Мадрид је био много бољи. Константно су претили голу Јувентуса и тај бољи период игре су крунисали.

Прво је Каземиро налетео на одбитак и са близу тридесет метара шутирао и савладао Буфона. Лопта је на путу до гола закачила Кедиру и променила правац таман толико да буде ван домета Буфону. Опет је срећа била наклоњена Мадриђанима.

Гол Каземира је потпуно срушио играче Јувентуса који су врло брзо примили још један гол. Карвахал је одиграо лопту у празно за Модића који је са гол-аут линије послао центаршут ка Роналду. Лопта је пала у петерац а сјајни Португалац ју је захватио и послао у мрежу.

Играчи Јувентуса супосле трећег гола Мадриђана били видно индиспонирани. И тек у 75. минуту су упутили први шут ка голу Реала у другом полувремену. Била је то велика шанса за Алекса Сандра који је покупио центаршут Данија Алвеша али је лопта завршила уз саму стативу гола Наваса. 

У 84. минуту видели смо и искључење Квардада који је морао ван терена због неспортског понашања које му је донело други жути картон.

До краја утакмице виђен је још један гол у 90. минуту. Марсело је сјајно прошао по левој страни. Вукао је лопту по самој гол-аут линији да би је послао на неких 7 метара где је био Асенсио који ју је мирно спровео у гол. 

Реал је ушао у историју Лиге шампиона као тим који је први успео да одбрани титулу првака овог такмичења.  Мадриђанима је ово 12. титула првака Европе, а Јувентусу 5. узастопно изгубљено финале!

Такође Кристијано Роналдо је поставио нове рекорде – Шести пут најбољи стрелац Лиге шампиона, први играч који је био стрелац у три узастопна финала, рекордер са 106 погодака у Лиги шампиона.