Прочитај ми чланак

„Спорт постао бизнис кроз кладионице, на сваком су ћошку, а држава их не регулише“

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света кога Срби славе као хероја, дочекао је да његове речи буду игнорисане од стране медија у Србији. Јер - ударио је на кладионице! Спонзоре режимских и тзв. независних медија, Министарства здравља, болница, полиције и бројних државних установа.

– Жао ми је што је спорт постао бизнис кроз кладионице. Код нас су кладионице на сваком ћошку, као некада пекаре. Постале су део живота, много људи се клади на спорт, стављају себе и финансијску сигурност своје породице кладећи се на тениски меч или кошаркашку или фудбалску утакмицу – рекао је Ђоковић, преноси Спорт клуб.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Новак је приметио да су кладионице „табу тема“ у Србији, очигледно јер многи имају користи од њих.

– Ако се отвори ова тема, вероватно ће ми рећи „Шта ти имаш да причаш, ти си мултимилионер“? Вероватно ћу добити критику, што као богаташ причам о томе. Кладионице су на свакој телевизији, доминантне су, најбржи начин да се заради новац. Или се не види проблем, или се заташкава, игнорише. Држава не ради на томе да то регулише, да се нађе прихватљив модел за друштво, омладину и спорт. Морамо да се запитамо у каквој околини ће наша деца расти. Треба да се прича о томе. Да не буде табу тема – закључио је Ђоковић.