Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О ИСХРАНИ: Не једем месо, али нисам вегетаријанац!

0

Претходних месеци Новак Ђоковић је значајно изгубио на мишићној маси и килажи, па се током Ролан Гароса поново осврнуо на ‘спорну’ исхрану.

У разговору са српским медијима у Паризу после победе над Албертом Рамос-Вињоласом у осмини финала Ролан Гароса, Новак Ђоковић је одбацио сумње да му жена брани да једе месо.

– Људи који нису довољно информисани праве закључке који немају основу. Чујем да неки чак кажу да ми супруга брани да једем месо?! Па она га сама једе, сада, у трудноћи. Нисам веган! Исхрана ми је углавном базирана на биљној основи, с тим што једем рибу и јаја као изворе протеина. Да не улазим у детаље, али у биљној храни има доста извора протеина, иако многи знају само за месо, које је у нашој култури ‘незаобилазна’ намирница.

– У августу 2015. године сам одлучио да не једем месо. Имам своје разлоге, што етичке, што здравствене. Не желим уопште да се враћам на месо нити да подлежем том притиску – ставио је тачку Новак Ђоковић.

Између осталог, посебну пажњу посветио је одговору на питање о сину Стефану, са којим је чак стигао да обиђе знаменитости Париза и да таједно стекну занимљиве анегдоте.

– Прошле године је ишао у природњачки музеј, и ишли смо опет. Тај му је један од омиљених јер имају све могуће животиње од настанка света. Два дана заредом смо нас двојица сами били у граду. Ишли смо на Ајфелову кулу. Тражио је да се попнемо, стали смо у ред, ушли, све културно, па је одозго хтео да гледа кроз телескоп. Рекао сам му да не ради, а заправо нисам имао евро код себе да убацим да се покрене. Тако да он свима прича како је био покварен, ја му добацујем кришом: ‘Ћути, бре, сине…’

– Ишли смо и у парк, тачније у шуму. Видели смо неке животињице, овце, магарце, поније. То му је био доживљај. У последње време је више заволео рекет. Већ месец-два сваки дан хоће да игра тенис, фудбал, шутира лопту… Активан је много – испричао је Новак Ђоковић.