Прочитај ми чланак

Шокантан меч у Хумској: Партизан изгубио у 96. минуту…

0

Ни овај сусрет није могао да прође без инцидената, спорних одлука и много узбуђења на крају сусрета

Фудбалери Партизана доживели су први пораз ове сезоне у Суперлиги, и то на свом терену од Вождовца који је у мечу 11. кола славио, 2:1. Меч су обележили прекиди, бакљада Гробара, „спорни“ пенал досуђен голману Стојковићу, као и два поготка у последњим минутима.

За овај дуел тренер Саво Милошевић није могао да рачуна на двоструког стрелца са меча против Астане, Умару Садика, који је паузирао због картона, и његов изостанак се, и те како, осетио у игри црно-белих. Са друге стране била је то прилика за Лазара Марковића да први пут од повратка међу црно-беле почне меч и у улози „лажног шпица“ уради нешто конкретније.

Од старта црно-бели су играли офанзивно и стварали шансе,док су се гости успешно бранили. Права узбуђења виђена су средином полувремена, у 28. минуту. Урошевић греши у одбрани и шаље лошу повратну лопту ка Стојковићу који је, по процени судије Момчила Марковића „поткачио“ играча Вождовца, што је био сигнал да се покаже на белу тачку.

Уследили су протести Стојковића, који је побеснео, као и клупе Партизана, али без промене одлуке главног арбитра меча. Пенал успешно реализује Немања Николић, за почетно вођство популарних Змајева.

Одмах по голу Вождовца уследио је тотални хаос у Хумској, због којег је у три наврата прекидан меч! Тако су прво Гробари са источне трибине убацили бакље на терен уз погрдне скандирање председнику ФСС Славиши Кокези. Током прве непланиране паузе и тренер Саво Милошевић такође је имао шта да каже судији.

И то није било све. Само што се игра наставила помоћни судија Ђурђевић погођен је бакљом, да би меч и трећи пут био прекинут после транспарента који су развили Гробари, и на којем је писало: „Судијска комисија Кокезина банда, измисља правила да се пораз Звезде оправда“.

Када се ситуација на трибинама примирила, меч је настављен и потом продужен чак 9 минута, али до промене резултата није дошло.

У наставку, меч је почео много мирније, барем када је реч о дешавањима око терена. Са друге стране, фудбалери црно-белих опседали су гол Вождовца. Ипак, конкретне шансе за изједначење није било. Најконкретнији је био Тошић, који углавном соло акцијама покушавао да пробије одбрану гостију.

Када је реч о гостима, они су се успешно бранили, стрпљиво играли на својој половину, чували предност и чека шансу из евентуалне контре. То им се обило о главу у 90. минуту када је Страхиња Павловић изједначио, да би у 96. минуту Шеховић направио невероватну грешку, промашио лопту и омогућио Марку Девићу да затресе мрежу Стојковића за велику победу Вождовца у Хумској.

После овог пораза црно-белих, у домаћем првенству више нема непоражених екипа. Да подсетимо, у мечу одиграном у суботу, први пораз доживео је и ТСЦ од Радника из Сурдулице.

Састави:

Партизан: Стојковић, Урошевић, Павловић, Остојић, Брежанчић, Шћекић, Натхо, Асано, Тошић, Стевановић, Лазар Марковић

Напредак: Илић, Цветковић, Машовић, Стојчев, Зличић, Ласицкас, Станисављевић, Пуртић, Николић, Хајдин

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!