Прочитај ми чланак

ШОК ЗА АРГЕНТИНЦЕ: Хрвати се поиграли са њима (ВИДЕО)

0

Сјајан подвиг селекције Хрватске.

Репрезентација Хрватске савладала је Аргентину на стадиону „Нижњи Новгород“ у другој рунди групне фазе Мундијала у Русији. Након 90 минута било је 3:0 (0:0) за наше западне комшије, који су дошли до шест бодова и пласмана у наредну фазу турнира.

foto: fifa

 

Већ у петом минуту велика шанса за Хрватску, Перишић је прохујао по левој страни, изашао је сам пред Кабаљера, али је искусни голман Челсија крајњим напором успео да скрене његов ударац у корнер.

Аргентинци први пут прете у 13. минуту, Меса је ухватио солидан волеј, али је одбрана Хрватске успела да га изблокира.

У 22. минуту, мало је недостајало да срећним сплетом околности „Гаучоси“ дођу до гола, Акуња је центрирао са леве стране, али је лопта добила чудну путању, скренула је ка голу, Субашић је био савладан, али је лопта на крају погодила пречку.

Након пола сата игре, Енцо Перез у доброј шанси, шутирао је из петерца ривала, али је био непрецизан, лопта је отишла лево од гола.

Само три минута касније, коначно добра прилика за борбене Хрвате, Манђукић је добро скочио, пуцао главом, али је лопта отишла поред гола.

Без голова се отишло на одмор, а у наставку, након само осам минута игре, Кун Агуеро избија сам пред голмана Монака, али је Субашић у ситацији један на један успео да сачува мрежу, шутирао је Кун право у хрватског голмана.

А онда, велики шок за Аргентинце, Вили Кабаљеро је покушао да проследи пас ка свом дефанзивцу, катастрофално је то извео, лопта је пала испред усамљеног Ребића, који је одмах ухватио волеј и овај поклон голмана Челсија послао право у мрежу Аргентине, Хрватска је повела.

Пар минута касније се фудбалер Фиорентине, који је минулу сезону провео на позајмици у Франкфурту, повредио, па га је на терену заменио Андреј Крамарић.

У 64. минуту су „Гаучоси“ били близу изједначења, Меса се нашао сам пред голом Хрватске, Субашић је успео да укроти његов ударац, крилни фудбалер је одбитак покушао да остави Леу Месију, али је фудбалера Барселоне изблокирао пожртвовани Иван Ракитић.
Три минута касније, Манџукић у прилици на другој страни, али је његов ударац отишао поред гола.

Аргентинци су покушавали, али нису успевали да пробију одбрану Хрвата, који су претили из контри.

Играо се 80. минут, када је своју генијалност показао везиста мадридског Реала Лука Модрић. Он је направио себи простор за шут на ивици казненог простора Аргентине, распалио је по лопти и маестралним ударцем матирао Кабаљера за 2:0! Немоћан је био искусни голман, Хрватска је била на прагу великог тријумфа.

Само седам минута касније, нова шанса за Хрвате, слободан ударац са преко 25 метара удаљености је фантастично извео Иван Ракитић, али је лопта након ударца фудбалера Барселоне погодила пречку!

Све је било потпуно јасно у другом минуту надокнаде, када је Иван Ракитић матирао Кабаљера, након што је индиспонирана одбрана Аргентине мислила да је Ковачић у офсајду. Није био, додао је лопту везисти Барсе, који је лако погодио небрањену мрежу и поставио коначан резултат.

Хрватска је оверила пласман у 1/8 финала, док су Аргентинци пред елиминацијом.