Прочитај ми чланак

СНАЖНА ПОРУКА БИВШЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Навијао сам за Партизан, то је наше српско

0

Фудбалер Бешикташа Душко Тошић прокоментарисао је прелазак Огњена Ожеговића у Партизан.

Одлазак играча Чукаричког у Хумску изазвао је велику буру. Ожеговић је често имао непримерене коментаре на рачун црно-белих, једном се и кошкао са навијачима док је играо за Војводину, често је истицао како навија за Звезду, на шта се Тошић осврнуо.

– Што се тиче Огњена Ожеговића… У неку руку ми је драго што се тако нешто десило у српском фудбалу. Да је неки Звездин играч, макар и бивши прешао у Партизан. Подржавам то што је урадио Ожеговић. Само не треба да буде вређања, као што је било. Надам се да ће Ожеговић да се избори с притиском.

Он је добар момак, има мало луду главу.

– Клинац је, али кад је долазио у Партизан сигурно је био свестан шта га чека. То је оно што ја причам – воли свој, не вређај други клуб. То је он урадио, сада мора да врати сто пута боље Партизану да би преболели то. Опет, разумем га, био је млад. Желим му срећу, да постигне много голова и буде други на крају сезоне – рекао је за Моззарт спорт Тошић.

Он је својевремено имао понуду из Хумске, коју је одбио због љубави према Звезди.

– Не жалим, искрено! Срце ме није водило у Хумску. Рекао сам и људима који су ми донели понуду Партизана да ја не припадам тамо. Нисам могао да одем тамо, иако сам знао да је тада Партизан био десет пута боља спортска прича од Звезде. Реално, не бих могао да играм тако да волим један клуб, а играм за други. То нисам могао себи да дозволим. У Звезди је, ето, било лоше,
али сам то прихватио како јесте.

Лепу навијачку поруку великом ривалу је, између осталог, послао Тошић.

– Ја сам тип који не мрзи Партизан. Многи желе неуспех Партизану, а ја не. Баш супротно! Увек када Партизан игра неку европску утакмицу навијам да победи. Не само у фудбалу, него и у кошарци. Ето, против Видеотона сам навијао да Партизан прође и драго ми је што јесу. То је наше, српско. Штета је да Мађари оду, а ми не. Имам доста пријатеља у клубу, са свима се чујем и у добрим смо односима. Лично желим Партизану и Звезди много среће, да сваке године буду учесници европских такмичења – појаснио је Тошић.