Прочитај ми чланак

СЛАВНИ АМЕРИКАНАЦ ХВАЛИ НОЛЕТА: Његов тенис личи на Микеланђелово сликање!

0

Легендарни амерички тренер Ник Болитијери изјавио је да верује најбољи српски тенисер Новак Ђоковић може поново да преузме прво место на АТП листи.

Болитијери је истакао да Ђоковић може да освоји Вимблдон. Новак је стигао до осмине финала Вимблдона где ће се састати са Адријаном Манарином.

„Увек сам тврдио да Новаков проблем нема везе са ударцима и са његовом беспрекорном техником, већ са његовом главом. Посматрајући начин на који је Ђоковић победио Адама Павласека, то је само потврдило моју теорију. Његов тенис личио је на Микеланђелово сликање. Све је било савршено – сервис, враћање, волеј, кретање. Уколико настави да игра овако може да освоји Вимблдон“, рекао је легендарни Американац за „Индепендет“ и наставио:

„Истина је да смо тек на почетку турнира, али досадашњи Новаков учинак ме је подсетило на то како је играо на скоро сваком турниру који је освојио. Та трка се завршила после прошлогодишњег освајања Ролан Гароса, када је постао први тенисер после 47 година, који је освојио сва четири Грен слема сезоне“.

Болитијери се осврнуо и на Новакову лошу форму у последњих годину дана.

„Његов пад у протеклих 13 месеци је невероватан. Када сам га пре неколико месеци видео у Риму рекао сам му: Имаш све што треба! Био си најбољи и даље то јеси. Не мењај ништа. Ти си победник, иди и покажи им то. Увек сам говорио да је најбољи играч у историји нашег спорта, он нема никаквих слабости. Да ли се ти дани враћају? То ћемо ускоро сазнати када се суочи са јачим противницима, али у овом тренутку су знаци добри. Опет му се вратио осмех на лице и види се да опет ужива. Једноставно је, чињеница је да уколико психички нисте како треба, не можете да дате свој максимум на терену“, закључио је Американац.