Прочитај ми чланак

СЛАВИША ЈОКАНОВИЋ ОДВЕО ФУЛАМ У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Велики успех нашег тренера

0

Фудбалери Фулама славили су у финалу доигравања за пласман у највиши ранг енглеског фудбала.

У утакмици за попуну Премијер лиге, на препуном стадиону „Вембли“, екипа Славише Јокановића славила је против Астон Виле резултатом 1:0 (1:0).

foto: screenshot

 

Фулам је тако изборио пласман у Премијер лигу, након четири сезоне проведене у Чемпионшипу.

Добро су отворили меч фудбалери екипе из Лондона, имали су иницијативу у уводних 20ак минута сусрета, коју су успели да материјализују у 23. минуту.

Сесењон је лоше прихватио једну лопту испред казненог простора ривала, али је успео да је задржи у свом поседу, пре него што је мајсторски послао ка Тому Кернију. Сјајни везиста избија сам пред Сема Џонстона и вара га за вођство Фулама од 1:0.

Наставио је Фулам да доминира, претили су Камара и Сесењон, као и Мет Таргет, а пред крај првог дела игре добру прилику пропустио је Александар Митровић, који је главом тукао ка голу противника, али је лопта отишла поред леве стативе у гол аут.

У наставку, након кратке иницијативе Јокановићевих пулена, Астон Вила је почела да плете мрежу пред казненим простором Фулама.

На истеку једног часа игре, велика шанса за Џека Грилиша, али је Бетинели успео да одбрани његов ударац са само пар метара.

Само три минута касније, катастрофалан старт Грилиша над Кернијем, уследило је и кошкање, Митровић је одгурнуо видно нервозног 23-годишњег фудбалера Виле, а судија Тејлор је на крају само жутим картоном почастио можда и најбољег играча екипе из Бирмингема. Тај старт погледајте ОВДЕ и сами процените да ли је за жути или црвени картон.

Ипак, само седам минута касније, Денис Одои је неопрезно покушао да избаци лопту управо испред Грилиша, уместо лопте закачио је фудбалера Виле, судија Тејлор му је показао други жути картон, те је екипа из Лондона остала са десеторицом на терену.

Ипак, само четири минута касније, велика шанса за Митровића, прихватио је приземан центаршут Фредерикса са десне стране, али је постало јасно да је морао боље да прими лопту, успео је ипак да упути ударац ка голу ривала, али је лопта отишла преко гола Виле.

Наставили су да прете изабраници Стива Бруса, али је мрежа Маркуса Бетинелија остала нетакнута, Фулам је изборио пласман у Премијер лигу.