Прочитај ми чланак

СИРОТИЊА се ложи и навија: Шурбатовић добио 350.000 евра за пласман у Катар?

0

Функционер ФСС је током 90-их био познат само као један од вођа навијача са Маракане близак Аркану, а након 5. октобра почиње његов вртоглави пословно-финансијски напредак у свету спортских функционера на буџету.

Јавност је највише шокирало да је према Тончеву, Јован Шурбатовић некадашњи портпарол Делија и власник дипломе Факултета за мир, а данас генерални секретар ФСС постао богатији за невероватних 350 000 евра!

Шурбатовић се огласио циркуларним дописом медијима у коме је Тончеву запрето кривичном пријавом због изношења неистина али није навео за које кривично дело га тачно терети. И оно што је најважније, у овом циркуларном допису, Шурбатовић није навео колику је премију заиста примио и какве су тачно његове заслуге за пласман репрезентације на Светско првенство.

Елементарна пристојност налаже да уколико већ демантује да је приходовао 350 000 евра , да обавести јавност о тачном износу.

Такође, функционери Фудбалског сацеза Србије су дужни да свима који су били уз национални тим и треперели док су гледали утакмице из Катара, дају тачне податке колико новца је ко добио. Од тренера до играча. А посебно су дужни да обавесте јавност да ли су од новца добијеног од ФИФА исплатили награде и себи, што би био незабележен случај у историји српског спорта.