Прочитај ми чланак

Синиша Михајловић: Рано да орлићи постану орлови

0

Srbi mlada reprezentacija426
(Б92, Бета)

Селектор Србије Синиша Михајловић рекао је да је рано да неки од омладинских репрезентативаца буде прикључен сениорском националном тиму.

Михајловић је, такође, истакао да су ‘орлићи’ показали како треба да се игра за национални грб.

“Нико од нас није очекивао да ће омладинска репрезентација освојити Европско првенство, али посебно мени, као и свима у Србији, много је драго због тога што су то урадили. То је велики успех, историјски догађај, и због тога су сви задовољни јер то много значи за наш фудбал и земљу”, рекао је Михајловић.

Репрезентација Србије за играче до 19 година тријумфовала је прошлог четвртка на Европском првенству у Литванији и тако направила историјски успех. Србија је у финалу победила Француску са 1:0.

“Они су такмичење освојили на групу, не на индивидуални квалитет. Тако треба да игра и А репрезентација”, истакао је Михајловић.

Селектор је оценио да је успех у Литванији постигнут, иако екипа није биланајјача на првенству, већ је колективом надокнадила недостатак индивидуалног квалитета.

“Има ту добрих играча, али оно што А репрезентацији треба да служи за пример јесте то што је успех постигнут, иако нема индивидуалног квалитета, већ је присутан јак колектив. Ова репрезентација је најбољи пример, јер није била најбоља, била је можда пета или шеста, али је колективом успела да смањи разлику и освоји првенство”, нагласио је Михајловић.

Селектор ‘орлова’ је рекао да би омладински репрезентативци могли да се прикључе националном тиму тек за две године, ако наставе са добрим играма.

“У А репрезентацији је само Александар Митровић, а остали, ако буду наставили да играју добро и стандардно у својим клубовима, онда би за две године могли да дођу до националног тима. Али, то опет зависи и од тога ко ће бити селектор тада”, рекао је Михајловић.

Михајловић је навео да су му се у омладинској репрезентацији, поред Митровића, посебно свидели Петар Голубовић, Андрија Луковић, голман Предраг Рајковић и капитен Марко Павловски.