Прочитај ми чланак

СЕНИОРСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ: Сањам да заиграм за Звезду

0

Сам је открио да од малена навија за Звезду и да је одрастао на 'Северу'. Звезди би сасвим сигурно итекако пуно значио.

stefan mitrovic zastava velike albanije

Стефан Митровић овдашњој јавности најпознатији је по спуштању дрона са заставом ‘Велике Албаније’ на утакмици између Србије и Албаније октобра 2014. године. Међутим, он већ неколико година гради своју европску каријеру, а тренутно игра у Генту и то са великим успехом.

Међутим, у изјави за ‘Ало’, стамени штопер је открио који му је клуб највише при срцу и чији би дрес волео да обуче.

– Одрастао сам на северу Маракане са братом Алексом и сањао сам да заиграм у Звезди. Из разноразних разлога тај сан нисам досањао. Не жалим због тога, али ако ћете искрено – волео бих да одиграм неку утакмицу за црвено-беле. Из ове перспективе је то веома тешко. Знате и сами у каквој је ситуацији наш фудбал. Европа је миљама далеко од српске лиге, али се надам неком бољитку – изјавио је Стефан Митровић.

Он ће се већ данас окупити са репрезентативним друговима све уочи утакмица против Молдавије и Аустрије 6. односно, 9. октобра.

Како каже, потцењивања не сме да буде.

– Молдавију не смемо да доживимо као аусајдера, јер данас сви играју фудбал. Уосталом, сматрам да ће селекција која у мечевима са Грузијом и Молдавијом освоји највише бодова бити најближа пласману на Светско првенство у Русији. На утакмици са Аустријом, коју ћемо играти на Маракани, очекујем велику подршку с трибина. Аустрија има озбиљну екипу и квалитет је показала у квалификацијама за Европско првенство. Потребан је опрез, али је победа императив – закључио је Митровић.